Annons

Discrete Manufacturing: Analytikern Forrester rankar Siemens Teamcenter som klar PLM-ledare i sin nya Wave-rapport

I den nya “Product Lifecycle Management for Discrete Manufacturers, Q1 2021-utvärderingen” har analytikern alltså rankat Siemens och deras Teamcenter-portfölj toppositionen på PLM-verktygssidan.

SEX PLATTFORMAR UTVÄRDERADES
Man har i denna omgång testat och utvärderat sex andra PLM-plattformar. Här rankades Siemens högst i den aktuella erbjudandekategorin, man fick högs poäng i strategikategorin och fick högsta möjliga poäng i närvarokategorin.
– I över 20 år har Teamcenter varit den valda PLM-lösningen för tusentals innovativa företag som har placerat den i hjärtat av sin digitala transformationsstrategi. Vi är hedrade och det är förstås väldigt viktigt att bli erkänd av Forrester Research som ledande inom PLM, kommenterar Joe Bohman, senior VP för Lifecycle Collaboration på Siemens Digital Industries Software.
Han tillägger:
– Nu med Teamcenter X leder vi vägen med en omedelbar full PLM-lösning som växer med våra kunders behov, byggd på en modern molnplattform.

STARK VISION OCH ROADMAP
I rapporten menar Forresters-analytikerna att den vision och färdplan Siemens har kommunicerat till dem för PLM för diskret tillverkning – tillsammans med innovation, partner-ekosystem och transformationsstrategi – är ovanlig och stark.
Dessutom noterades Siemens Teamcenter för att demonstrera ”överlägsen kapacitet inom kravhantering, design, materialhantering, inbäddad programvaru-livscykelhantering, tillverkningsprocessplanering och hantering, digital tvilling, simulering, intressent-engagemang, IoT-plattform, additiv tillverkning , användargränssnitt, integrationsfunktioner, konfigurerbarhet, arkitektur och utvecklingsverktyg ”.
Forrester-rapporten pekade också Siemens ”djupa internationella erfarenhet av produktlivscykelhantering. Det är tilltalande för tillverkare som måste hantera inbäddad programvara och, med hänsyn till dess förvärv av Mendix, som vill utnyttja lågkodsutvidgning. ”
Inga dåliga betyg från Forrester, som alltså placerar Dassault (3DEXPERIENCE-plattformen) och PTC (Windchill-plattformen) efter Siemens Teamcenter.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title