Annons

EAM: Svenska IFS når topposition i analytikern IDCs senaste ranking

Bra placeringar i analytiker rankingar har en icke obetydligt betydelse för utvecklarna av IT-lösningar. Att rankas i en ledarposition ger per automatik bra referenspunkter och blir ofta en av flera parametrar som påverkar företagens investeringar i mjukvara. ERP-området är inget undantag. Vissa analytiker betyder mer än andra, som exempelvis Gartner, Forrester, ARC och IDC.
Det är därför tveklöst av vikt för svenska affärssystemutvecklaren IFS när de senare i veckan meddelade att bolaget placerats i ledarkategorin, bara snäppet efter ledande IBM, i IDCs ranking EAM-funktionalitet som täcker hela projekt ifråga om anläggningsförvaltning (EAM, Enterprise Asset Management).
IFS har genom åren varit synnerligen framgångsrikt på området och det är inte första gången man når topplaceringar. Med bolagets Applications-portföljs utökade kapabiliteter på EAM-sidan har man sålunda i IDCsfärska MarketScape positionerats som en ledare i kategorin, ”Worldwide SaaS och Cloud Enabled Asset Intensive EAM Applications 2019 Vendor Assessment”.
- De tillgångsintensiva industrier som vi serverar är bland de mest reglerade och strängt övervakade i världen, vilket innebär att digital transformation och störande teknik måste utnyttjas med en stadig hand, alltid styrd av kundernas feedback och djup branschkunskap, säger IFS CPO, Chief Product Officer, Christian Pedersen, i en kommentar.

IFS EAM-lösningar har många år på nacken vid det här laget. För över 35 år sedan började man utveckla det som idag betraktas som en av marknadens absolut mest robusta lösningar för att betjäna hanteringen av en rad olika industrier, med särskilt fokus på flyg- och försvar, energi, verktyg, olja & gas och gruvdrift. Satsningarna på dessa lösningar har kontinuerligt legat i framkant, med några särskilt utstående versioner, som de två senaste, Applications 9 och 10, som gjort att antalet globala användare av den svenska utvecklarens mjukvara nått (EAM, FSM – fältservicelösningar – och ERP) har nått över 1,2 miljoner individuella användare.

Noggrann utvärdering från IDC i MarketScape
När det gäller den respekterade djupgenomgång som IDC gör i sin MarketScape-ranking, inkluderande en noggrann utvärdering av IFS strategier och programmatiska kapabiliteter, har analytikern alltså positionerat företaget i ledarkategorin i denna rapport för SaaS och molnanpassade tillgångsintensiva EAM-applikationer. Forskningsstudien noterar följande styrkor i IFSs lösningar:
• Projekt- och anläggningslivscykel: IFSs EAM-programvara innehåller djup funktionalitet för att hantera hela projektet och livscykeln, med en avancerad dynamisk planerings- och optimeringsmotor, plus en mobillösning.
• Komplett företagsanpassad funktionalitet: IFS erbjuder ett fullständigt företagserbjudande för kapitalförvaltning, inklusive integrerade finans-, supply chain-, HR-, tillverknings-, projekt-, kvalitets-, HSE- och servicehanteringsfunktioner och funktioner.
• Kompetens på flygsidan: IFS Maintenix Fleet Planner hjälper planerare att effektivt generera långsiktiga planer för tunga underhållsaktiviteter, så att de kan välja den bästa planen för att maximera tillgängligheten till flygplan, inklusive möjligheten att köra ”what if –analys” och jämföra planer.
– Vi är väldigt stolta över att vara positionerade som ledare i den här rapporten, som jag tror är ett testamente för våra outtröttliga ansträngningar för att alltid förbättra och utmana normerna, säger IFS CPO, Chief Product Officer, Christian Pedersen.
Han fortsätter:
– De tillgångsintensiva industrier som vi serverar är bland de mest reglerade och strängt övervakade i världen, vilket innebär att digital transformation och störande teknik måste utnyttjas med en stadig hand, alltid styrd av kundernas feedback och djup branschkunskap. Erkännandet från IDC MarketScape ger oss energi i vårt arbete för att utveckla lösningar som leder vägen för att definiera framtidens kapitalförvaltning.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title