Annons

ELEKTROMOBILITET: Bosch i samarbete med batteriexperten CATL

Idag använder merparten av alla biltillverkare på marknaden Bosch 48-voltssystem.
Nu tar Bosch ytterligare ett kliv mot att stärka deras position inom elektromobilitet och startar ett långsiktigt och strategiskt samarbetsavtal med CATL, en av världens ledande företag inom litiumbatterier.

Bosch 48-voltssystem förstärker förbränningsmotorn med en elmotor. Elmotorn drivs av batteriet som laddas av energin som uppstår när bilen bromsar – ett system som gör att bilens bränsleförbrukning kan minska med upp till 15 procent.

48-volt som minimum standard
Marknaden för 48-voltssystem växer över hela världen och efterfrågan ökar främst i Europa och Kina. Bosch räknar med att upp mot 20 procent av alla nya bilar som årligen säljs i världen år 2025 kommer att ha ett 48-voltssystem integrerat i bilen.
– Vi räknar med att 48-voltssystem kommer att vara minimum standard på framtidens bilmarknad, säger Stefan Hartung, ledningsgruppsledamot hos Bosch och ordförande för divisionen Mobility Solutions.
Bosch har en unik positionering inom elektromobilitet och deras elektriska drivlinor finns redan i mer än en miljon fordon världen över. Bosch planerar att öka sin försäljning inom elektromobilitet med fem miljarder Euro innan år 2025 vilket är en tiodubbling av försäljningen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title