Annons

Ericssons CIO,Johan Torstensson, lämnar skeppet för att bli digital VP på EVRY

Johan Torstensson går från rollen som CIO på telekomjätten Ericsson till att bli exekutiv VP (Vice President) för Digital Platform Services (DPS) på IT-konsulten EVRY. Han har arbetat på Ericsson sedan 2010 och bl a varit involverad i bolagets satsning på en uppgradering av PLM-systemet från den äldre mainframelösningen, bl a baserat på Dassault Systemes V5-plattform, till de senares nya 3DEXPERIENCE-plattform.
– Det har varit en fantastisk resa och nu är det dags för nya utmaningar. Att komma till EVRY är en chans jag inte kan tacka nej till. Som den starka nordiska spelare EVRY har utvecklats till under de senaste åren är så finns en enorm möjlighet för EVRY att växa, framför allt på grund av den lokala närheten till kunderna, säger Torstensson.

Johan Torstensson kommer att vara en del av EVRYs ”Executive Management Team” och ansvara för leveranser till bolagets mer än 10 000 kunder över hela Norden. Han konstaterar att ledord som enkelhet, tydlighet och transparens är centrala för att uppnå tydliga mål.
– Jag ser fram emot att bygga vidare på EVRYs digitala plattformar genom att kombinera kunskapen hos personalen, med digital teknik inom automation, AI och analytics. Min tro är att dessa digitala plattformar kommer vara en av grundpelarna för EVRY att bygga sin tillväxt på.

”En skicklig IT-strateg”
EVRYs VD Per Hove ser fram emot att välkomna Johan Torstensson till företaget.
– Han har stor erfarenhet av att leverera digitala omvandlingsresor och är en skicklig IT-strateg som känner till den nordiska marknaden mycket väl. Dessutom är Johan en väldigt kunnig chef och jag vet att han kommer bli varmt välkommen av sina nya kollegor på EVRY, säger Per Hove.
Johan Torstensson tillträder sin tjänst hos EVRY den 1juni 2019.
Bland hans tidigare ledande befattningar finns rollerna Global Delivery Executive hos Hewlett-Packard och seniorrådgivare vid Technology Partner International.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title