Annons

ERP: God molntillväxt bakom stark Q4-rapport från Unit4

Affärssystemutvecklaren Unit4s verksamhet tycks ha klarat pandemiåret bra. Bolaget, som bl a utvecklar och säljer molnbaserade affärssystem, visar upp starka finansiella resultat för fjärde kvartalet 2020 enligt företagets senaste rapport. Bland annat har intäkterna från företagets molntjänster och molnprenumerationer ökat enligt rapporten. Bokningarna av molntjänster växte t ex med 43 procent över året och för fjärde kvartalet med 82 procent.
– Pandemin har påskyndat övergången till molnet och vi ser att många företag och organisationer ökat sin egen digitaliseringstakt. Mitt i en global pandemi och en tid av ekonomisk oro ser vi att våra lösningar inte enbart stöttar och hjälper våra kunder att överleva utan även bidrar till deras tillväxt, säger Mike Ettling, CEO för Unit4.

Under 2020 såg Unit4 en stark global tillväxt, inte minst när det kommer till den nordamerikanska marknaden där man upplevt en växande efterfrågan på Unit4 Cloud ERP Plattform samt företagets nya ERPx-lösning som företaget tillkännagav i oktober förra året.

PARTNERSIDAN VÄXER I BETYDELSE
Under 2021 kommer Unit4 att fortsätta att stärka sin närvaro i Nordamerika och man har utsett John Gregitis till ny chef för verksamheten i regionen. Man kommer även att fokusera på sitt partnersystem som spelat en viktig roll i företagets framgång under 2020. Med över 22 nya partners tillagda och ett levande och växande ekosystem av partners uppnådde Unit4 50-procentig tillväxt på värdet av kontrakt via partners under 2020 jämfört med 2019.
– Q4 2020 var ett rekordkvartal och trots ett utmanande år överträffade vi många av våra mål för hela året. Eftersom världen reagerar på utmaningarna i den globala pandemin är jag övertygad om att vi har infrastruktur, teknik och ambition att fortsätta denna tillväxt och att öka marknadsandelen på våra fokusmarknader 2021, säger Gordon Stuart, CFO på Unit4.

GK GRUPPEN OCH NORSKA POSTEN BLAND NYA NORDISKA KUNDER
Här är några intressanta siffror för Unit4s verksamhet:
• Bokningarna av molntjänster växte med 43 procent över året och för fjärde kvartalet med 82 procent jämfört med samma period året innan.
• 18 procent tillväxt av sammanlagda bokningar under året (YoY) (Q4: 20 procent YoY).
• 15-procentig ökning av molnprenumerationer under 2020 till 119,9 miljoner dollar (97,3 euro), och med 12 procent under Q4 till 29,6 miljoner dollar (26,4 miljoner euro)
• Bland de nya nordiska kunderna under 2020 och Q4 finns GK Gruppen, Titania och norska Posten

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title