Annons

ERP: Regelefterlevnad och kvalitetsstyrning i fokus när global tillverkare av medicinteknik satsar på IFS

Kvalitetssäkring är sålunda en huvudpoäng för Dutch Ophthalmic Research Center (DORC). Man är allmänt en högkvalitativ leverantör av oftalmiska kirurgiska instrument, utrustning, vätskor och tillbehör. Oftalmisk kirurgi är en operation på ögat, som utförs för att hantera allt från en klinisk nödsituation till dålig syn.
Vad man nu gjort är att vända sig till IFS för att säkerställa överensstämmelse med internationella normer och föreskrifter för medicinsk teknik, framför allt EUs förordning om medicintekniska produkter (EU MDR).
Tidigare har man förlitat sig på en flera olika affärssystem för att hantera sin internationella verksamhet. Detta ville man ändra på och DORC skannade marknaden för att hitta en helt integrerad molnbaserad företagslösning som kunde rullas ut till all personal som arbetar på 13 platser i 12 länder världen över och stöder försäljningsverksamhet i över 80 länder. Efter en omfattande utvärderingsprocess valde man alltså IFS som sin teknologipartner.

EN VERSION AV SANNINGEN
IFS kommer att leverera en integrerad lösning som täcker alla affärskritiska processer, inklusive tillverkning, supply chain management, produktdatahantering, exportkontroll, planering och schemaläggning, kvalitetskontroll och försäljning. Viktigt i sammanhanget är att DORC bygger på det som brukar kallas, ”en version av sanningen”. Man påpekar också att personal kommer att få tillgång till insikter i realtid i verksamheten, samtidigt som de säkerställer ett robust revisionsspår för laglig efterlevnad.
– Kvalitetskraven är stränga, säger Pierre Billardon, och tillägger att, ”IFS kunde presentera imponerande branschuppgifter och enastående funktionell kapacitet som stöder inte bara våra nuvarande och framtida operativa behov utan också våra ansträngningar för att uppnå EU: s MDR-överensstämmelse till 2022. Vi ser fram emot ett snabbt implementeringsprojekt som kommer att lämna oss idealiskt att leverera ännu mer värde till våra kunder genom innovation, effektivitet och kvalitetssystem.”

STÖD TILL VERKSAMHETSKRITISKA PROCESSER
Den molnbaserade affärslösningen från IFS kommer att distribueras på företagets webbplatser i Nederländerna, USA, Kina, Tyskland, Österrike, Spanien, Frankrike, Storbritannien, Sverige, Brasilien, Italien och Förenade Arabemiraten.
När den är fullständigt implementerad kommer lösningen att stödja verksamhetskritiska affärsprocesser inklusive försäljning, planering, upphandling, tillverkning, leveranskedja, service, produkthantering, regleringsfrågor, kvalitetskontroll, projektledning, ekonomi och personalresurser (HR).

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title