Annons

ERP: Rekordstark tillväxttakt för IFS höjer ribban för andra halvåret

Svenska affärssystemutvecklaren IFS rapporterar en 48-procentig ökning av licensintäkterna och 85 procent justerad EBITDA-tillväxt under första halvåret 2019.
Bolagschefen, Darren Roos, konstaterar att man därmed höjer riktlinjerna för intäkterna avseende helåret 2019 till knappt 6,4 miljarder kronor (motsvarande 711 miljoner dollar). Detta motsvarar en årligt tillväxttakt på 21 procent, vilket gör den svenska ERP-spelaren till ett av de kraftfullast växande bolagen när det gäller större utvecklare av affärssystem.
- När jag ser tillbaka på andra kvartalet 2018, mitt första hela kvartal med IFS, är det svårt att känna sig annat än stolt över den utveckling vi visat upp, säger Roos. Inte minst med tanke på andra kvartalets resultat nu under 2019 kan jag konstatera att IFS är den enda leverantören av större skala i vår sektor som står för en systemmässig valfrihetsprincip som ger en upplevelse fri från ultimatum. Sånt uppskattas av våra kunder och har givit mycket goda resultat även relaterat i finansiella termer.

Nettoomsättningen uppgick till nära tre miljarder kronor, 2 996 miljoner för att vara exakt, vilket är en ökning med 24 procent jämfört med första halvåret 2018.
Under andra kvartalet uppgick nettoomsättningen till 1 586 miljoner kronor, bl a speglat i att licensintäkterna ökade med 48 procent jämfört med 2018.
Exklusive WorkWave ökade IFS-molnintäkterna 58 procent jämfört med första halvåret 2018 och justerat EBITDA ökade med 85 procent.
Siffrorna imponerar och det är som Darren Ross noterar, ”siffror som ger tydliga bevis på en fokuserad och lönsamt växande organisation engagerad i ett fokus på att skapa värde för IFS-kunder.”

EQT en stabil och resursstark ägare
Nu är det kanske inte så märkligt att Roos är extremt nöjd med de resultat hans organisation levererar. Såna ”statement” tillhör rollen som företagsledare. Intressantare är då att han inte är ensam i sin syn på bolaget. Redan under förre chefen Alastair Sorbie, inleddes en era i IFS med en signifikant vass utveckling av programvara och organisation. Darren Roos har följt detta spår och anpassat de delar som krävt det till sin egen modell. Sammantaget kan man nu skörda frukterna av denna utveckling.
Klart är också att ägaren EQT betytt mycket; både teknologiskt och kommersiellt har IFS kommit ut som ett förändrat bolag efter de tre första åren i EQTs ägo. Investeringarna i företagsköp, teknik och marknad har legat på höga, proaktiva nivåer. Och resultaten har som sagt inte låtit vänta på sig. IFS har med sin Applicationssvit av analytikern Gartner placerats i den s k ”Magiska ledarkvadranten” både med avseende på ”midmarket ERP” och fältservicelösningar, där man positionerats före tuffa konkurrenter som både SAP, Oracle, Microsoft m fl. IFS har också erkänts av branschanalytikern IDC.
Bland utmärkelserna ingår vidare att man intagit en ledarposition också i Gartners ”Magic Quadrant 2019 for Field Service Management”, samt en motsvarande placering i IDCs ”MarketScape for SaaS and Cloud-Enabled EAM-leverantörer 2019”. Sådana valideringar från respekterade analytiker underbygger förstås trovärdigheten i Darren Roos uttalanden om bolaget.

Fältserviceintäkterna upp 119 procent!
Summa summarum gällande första halvåret 2019 säger IFS’ ekonomichef, Constance Minc: ”Vi slår inte bara, utan överträffar våra mål i alla våra fokuserade geografier och viktiga marknadssegment. Till exempel har Field Service Management (FSM) licensintäkter ökat med 119 procent under första halvåret från år till år, vilket överträffar industristandardtillväxten. Dessutom ökade tillväxten i justerat EBITDA med 69 procent under Q1 jämfört med Q1 2018 och ökade med ännu mer imponerande 97 procent under Q2 jämfört med Q2 2018. Detta visar att vår tillväxt inte går på bekostnad av lönsamheten och vi fortsätter att utveckla ett hållbart och starkt företag.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title