Annons

ERP: Suzuki Garphyttan kliver vidare mot molnet med IFS Applications och med TietoEVRY som implementatör

När Suzuki Garphyttan tar nästa steg på digitaliseringsresan är det IFS och TietoEVRY som valts ut för mjukvara och support i utvecklingen av affärsprocesserna. Via IFS’ ERP-molnlösning ska man driva tillverkningens och leveranskedjans effektivitet och synlighet över företagets webbplatser i sex länder.
Suzuki Garphyttan, en världsledande leverantör av avancerad fjädertråd och ägs av det gigantiska japanska Nippon Steel Corporation, har alltså valt IFS Applications som plattform och att samarbeta med TietoEVRY för att stödja alla relaterade affärsprocesser, från affärsmöjlighet till leverans.
- Med den här lösningen har vi fått en central plattform som hjälper oss att säkerställa kundtillfredsställelse och ytterligare expansion globalt, kommenterar Anders Jonsson, global IT-chef på Suzuki Garphyttan.

Den svenskbaserade Suzuki Garphyttan, som ursprungligen grundades 1906, har tillverkat fjädertråd i mer än ett sekel. Bolaget utvecklar och tillverkar idag alltmer avancerade ståltrådsprodukter för applikationer där kvalitet och hög prestanda; ett utvecklingsarbete som bygger på hållbara produktionsmetoder, innovativ teknik och lång erfarenhet.
Med planer på att utöka sin marknadsandel inom målsektorer som bil, mat och dryck och medicinsk utrustning behövde företaget ersätta sina äldre affärslösningar med en central plattform för företagets resursplanering (ERP), som kan driva affärsprocesserna ”end-to-end” i den globala verksamheten.

Stränga krav kring kvalitetssäkring och regulatorisk efterlevnad
Bolaget arbetar mot stränga krav i form av kvalitetssäkring, regulatorisk efterlevnad och pålitlig produktleverans. För ändamålen ville man ha en omfattande ERP-plattform, som skulle kunna stödja verksamheten utöver de traditionella tillverkningsprocesserna. Lösningen skulle också inkludera att stödja produktplanering, testning och spårning i hela leveranskedjan.
Efter en omfattande utvärderingsprocess valde Suzuki Garphyttan IFS Applications i IFS Managed Cloud och TietoEVRY som implementeringspartner.
– Med den nya IFS-lösningen, i kombination med TietoEVRYs implementeringskompetens, är vi övertygade om att vi har hittat en central plattform som hjälper oss att säkerställa kundtillfredsställelse och ytterligare expansion globalt, säger Anders Jonsson.

Distribueras via molnet
IFS-applikationer kommer att distribueras i molnet för att stödja affärskritisk process inklusive tillverkning, företagets tillgångshantering (EAM), försörjningskedja, ekonomi, CRM och humankapitalhantering (HCM). Lösningen kommer att distribueras av ledande IT-konsultföretag och IFS Gold Partner Tieto EVRY.

Elni Kullmer, IFS nordenbas, konstaterar att man nu fått chansen att jobba med en högt respekterad branschspelare med ett klassiskt varumärke inom fordonssektorn och liknander.
– Att skapa fler webbplatser för globala tillverkare med design för ändamål som att driva effektivitet och förbättra beslutsfattandet finns i vårt DNA. Vi ser fram emot ett långt och ömsesidigt gynnsamt partnerskap, summerar hon.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title