Annons

Fordonsindustri: OCS tar hem order för 105 miljoner

Det går bra för boråsföretaget OCS. Inom loppet av bara ett par veckor har denna utvecklare av tillverkningslinor, hängande conveyors, plockat hem tunga beställningar från fordonsindustrin värda drygt 100 miljoner kronor.
– Inom loppet av två veckor fick vi dels en order värd 30 miljoner kronor från en stor tillverkare av elcyklar, och en annan order på 75 miljoner från en av världens största aktörer inom bilindustrin. Kunderna har produktion i Tyskland, Belgien och Slovakien, konstaterar delägaren och bolagets säljansvarige, Christer Lundgren, i ett pressmeddelande.

I dagsläget har man mer än 300 system i drift över världen i allt från fordons- och flygindustri till ytbehandlings- och möbelindustrier.

Med de nya beställningarna i bagaget räknar man nu med en kraftfull tillväxt under det kommande året. Bedömningen är att omsättningen kan gå upp cirka 25 procent 2018 jämfört med fjolårets siffror som landade på drygt 80 miljoner kronor.

Patenterad friktionsteknik. OCS bygger sina conveyorlösningar på en patenterad friktionsteknik. Man vill leverera tysta, flexibla och framförallt oljefria produktionslinor.

– Vi brukar säga att med vår teknik och kunskap blir industrin lean, clean och green. Våra kunder är innovationsdrivna och noga med miljön. Det visar att vår affärsidé är helt rätt och att svensk industri är konkurrenskraftig, säger bolagets VD, Kenth Almqvist – också han delägare.

Bygger på standardmoduler. Vidare kan noteras att OCS anläggningar bygger på standardmoduler, men varje lösning är unik eftersom varje behov är unikt. Fördelarna med upplägget är bl a:

  • Modulärt uppbyggda standardkomponenter som underlättar förändringar och vidareutveckling av produktionsprocessen
  • Enkelt att kombinera drivna och manuella banor
  • Oljefria, rena och tysta system
  • Möjlighet att få olika hastigheter i olika sektioner av systemet
  • Möjlighet att buffertera eller transportera produkter på hög höjd
  • Frigör golvyta
  • Entresollösningar för maximalt utnyttjande av befintliga lokaler
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title