Annons

GÄSTKRÖNIKA: Lågkod kan lösa utvecklarbristen – dags att spräcka några myter

En lågt hängande frukt i sammanhanget är de lågkodsplattformar som nu finns på marknaden. Uträkningar från OutSystems, ledande inom området, visar att användning av lågkodsplattformar kan femdubbla utvecklarnas kapacitet.
Men för att nå dit måste vi först spräcka en del myter kring lågkodsutveckling. En sådan myt är att lågkodsutveckling handlar om att vanliga medborgare ska bygga appar. Det kan visserligen finnas utrymme för detta, men lågkodsutveckling handlar i första hand om att göra professionella utvecklare mer effektiva och ge dessa mer möjligheter att fokusera på strategisk utveckling snarare än enskilda kodrader.

LÄGRE SÄKERHET MED LÅGKOD?
En annan myt handlar om att säkerheten i applikationer skulle vara lägre med lågkodplattformar. Verkligen är tvärtom. Allt fler organisationer utsätts för cyberattacker och lågkodplattformar har säkerhet inbyggt från grunden med välbeprövade standardiserade processer som lägger fokus på säkerhet i alla utvecklingsled. Genom ökad effektivitet löser också lågkodplattformar den brist på säkerhetsexpertis som finns just nu.

SLIPP ÅTERUPPFINNA HJULET
En tredje myt handlar om att det är enklare att köpa en färdig applikation från hyllan än att utveckla den själv. Det stämde förr i tiden när utvecklingsprocesserna var både långsamma och kostsamma. Men numera, med lågkodsutveckling som slipper organisationer återuppfinna hjulet. Vår snabbt föränderliga omvärld gör också ofta köpa-från-hyllan-lösningar gamla redan innan de hunnit levererats och omfattande anpassningsarbete krävs ofta. Det är också därför marknaden för lågkod växer mer än dubbelt så mycket än traditionell kodning, enligt nya siffror från IDC.

Daniel Wand.

HAR INTE RÅD ATT TACKA NEJ
Vi har inte råd, varken som nation eller organisation, att förbise de möjligheter som lågkodutveckling för med sig. Vi behöver kombinera insatser för att få fler att välja utbildningar inom området med nya typer av verktyg som gör att de befintliga resurserna kan användas mer effektivt. Vi har inte råd att tacka nej till digitalisering och modernisering och vi har inte råd att tacka nej till lågkod.

Av Daniel Wand
OutSystems

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title