Annons

GEOFYSISK 3D-MODELLERING: Därför lägger Bentley 8,5 miljarder på Seequent

Det Nya Zeeland-baserade Seequent är ledande inom mjukvara för geologisk och geofysisk modellering, geoteknisk stabilitet och molntjänster för geodatahantering, synlighet och samarbete. I den geotermiska världen har Seequent gjort sig ett namn med den geotermiska 3D-modelleringsprogramvaran Leapfrog Geothermal och relaterade databastjänster.
Genom denna affär förväntas kombinationen av företagens kapabiliteter att fördjupa potentialen i samband med användning av digitala tvillingar för infrastruktur, och bidra till att fördjupa för förståelsen för och mildra miljörisker, främja hållbarhet.

STOR POTENTIAL INOM AEC
Tittar vi närmare på vad infrastrukturbranschen har sina bästa distanser när det gäller stöd av 3D-verktyg och liknande ligger man inom konstruktion av gruvor och dammar bättre till än de i ingressen omnämnda områdena, hävdar Greg Bentley.
Han pekar vidare på värdet av att vässa användningen av modelleringsverktygen som används inom AEC (Architecture, Engineering & Construction) för att säkerställa större trovärdighet för risker, miljö- och katastrofbedömningar. Han förväntar sig att detta förvärv kommer att förflytta Bentley framåt ifråga om förmåga att ta itu med många segment i sin kundbas.

Bentley Systems-chefen, Greg Bentley.

FAKTA OM SEEQUENT OCH BENTLEY SYSTEMS KÖP
• Bolaget är för närvarande aktivt inom civil-, miljö-, gruv- och energivertikaler (även om det inte gör reservoarmodellering)
• Bentley och Seequent samarbetar redan för att tillhandahålla 3D-jordmodeller till Plaxis, Bentleys geotekniska erbjudande. Greg Bentley kommenterade att detta betyder att ”det finns ingen enorm agenda att arbeta ner” och att integrera Seequents molntjänster med Bentleys ”borde inte ta särskilt lång tid.”
• Seequent kommer fortsatt att fungera som ett fristående företag. Inga omedelbara förändringar av hur företaget interagerar med kunderna kommer att effektueras.

VÄXER SNABBARE ÄN BENTLEY
När det gäller marknadsutveckling växer Seequent betydligt snabbare än Bentley – ”samtidigt som de uppnår imponerande marginaler”, enligt CFO David Hollister.
Seequent-förvärvet är föremål för godkännande från relevanta myndigheter, som förväntas i juni.
Bentley är mest känt för sin MicroStation-svit och ProjectWise-mjukvaran. Bolaget aktienoterades så sent som i slutet av förra året på Nasdaq, efter att under 36 år huvudsakligen varit i privat ägo.
Tuffa konkurrenter på vissa områden till Autodesk.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title