Annons

Högre PULS i koncernen efter köpet av boråsbaserade Make IT

Pulsen Production, som är driftbolaget inom Pulsenkoncernen, köper Boråsbaserade IT-bolaget Make IT. Affären är en del i Pulsens långsiktiga satsning på fortsatt tillväxt och att stärka sitt erbjudande med spetskompetens inom IT-drift, arbetsplats- och supporttjänster. Förvärvet innebär att medarbetarna på Make IT går över till Pulsen Production.
Efter förvärvet har Pulsen Production ca 125 anställda och omsätter 230 miljonerr på årsbasis. Hela Pulsenkoncernen har 1300 anställda och en omsättning över 3 miljarder.
- Genom förvärvet förstärker vi verksamheten i Borås med 21 mycket kompetenta medarbetare. Personalen är nyckeln som genom erfarenhet, engagemang och långsiktighet ger kunderna en upplevelse över förväntan, säger Martin Hogmalm, VD på Pulsen Production.

Make IT har sedan starten 2000 levererat tjänster inom bland annat IT-drift, arbetsplats- och supporttjänster till större och mindre kunder både lokalt i Boråstrakten och nationellt. Bolaget omsätter ca 40 miljoner kronor och har som sagt 21 anställda.
För Make IT:s kunder innebär förvärvet att man får tillgång till Pulsens bredare tjänsteutbud och större möjligheter att växa kring sin verksamhetskritiska IT och inom andra digitaliseringsområden.
– För oss som ägare av Make IT var Pulsen det självklara valet för att ge våra medarbetare möjlighet att fortsätta växa och vara en del i en privatägd, långsiktig IT-leverantör. Våra bolag har samma värderingar vilket är en bra grund för att både anställda och kunder skall fortsätta utvecklas, säger Thomas Lantz, styrelseordförande i Make IT.

Stabil infrastruktur på Intel/Windows-plattformar. Pulsen Production fortsätter med dagens annonserad eköp sin tillväxtresa. Man levererar IT-drift för verksamhetskritiska system, baserat på IBM Power- och Intel/Windows-plattformar. Detta, menar man, kunder en stabil IT-infrastruktur med högsta säkerhet från Pulsens egna, bemannade driftcenter i Borås och Ulricehamn.
Givetvis betyder andra faktorer, som tjänster kring applikationsövervakning, arbetsplatstjänster, servicedesk, fjärrdrift och molnlösningar också mycket. Sammantaget talar vi om ett upplägg som skapat snabb tillväxt. Koncernchefen för Pulsen, Jonas Bartholdson konstaterar att de investeringar som görs, både i kompetens, teknik och uppköp, ligger väl i linje med  marknadsbehoven i spåren av digitaliseringstrenden.
– Vi växte med över 40 % senaste verksamhetsåret och genom det här förvärvet skapas bra förutsättningar att fortsätta tillväxten framåt, kommenterar Pulsens koncernchef, Jonus Bartholdson. Vi vill vara en utmanande aktör på marknaden där vi som privatägt bolag kan vara en mer nära och engagerad del av kundens IT-verksamhet än de alternativ som finns på marknaden i form av finansiellt ägda och styrda IT-bolag,

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title