Annons

Hon blir först i svarvbranschen med labb för METALLANALYS

Linda Fransson, VD för Gnosjö Automatsvarvning, har låtit tala om sig som en synnerligen proaktiv branschprofil på svarvområdet. Idag berättar hon att bolaget investerar miljonbelopp i ett labb för materialanalyser. Det kan göra dem först i Sverige i sin bransch att satsa på materiallära i så stor utsträckning, menar hon.
– Vi har i alla fall inte hört talas om någon annan, säger Fransson. Materialet vi använder idag håller en hög kvalitet produktionsmässigt men vi ser för stora variationer som påverkar vår effektivitet. Det vill vi göra något åt.

Gnosjö Automatsvarvning har ett 60-tal medarbetare och är sedan 1974 specialiserade på svarvning av komplexa detaljer i stora serier med krav på högsta precision. I deras maskinpark ingår rundbordsautomater, flerspindliga och CNC-svarvar. Våren 2018 lanserade de ett treårigt projekt för att belysa innovationsfrågor och ta ansvar för att driva dessa framåt. Satsningen bygger på ett helhetstänk med såväl intern processutveckling som extern kundutveckling, och online-plattformen Brave New Business där de lyfter modiga satsningar, innovativa lösningar och nyskapande affärer i näringslivet

”Klaga och byta verktyg oftare.” När man nu kliver vidare i det innovativa spåret är bakgrunden att grundämnena i materialet man jobbar med alltid ligger inom ramen för materialspecifikationen, men det finns avvikelser som kan påverka verktygen i maskinerna negativt. Något som många inom branschen har märkt av men inte gjort något åt enligt Jens Ringborg, renhetsansvarig på Gnosjö Automatsvarvning och huvudansvarig för satsningen:
– Det enda vi själva har gjort hittills är att klaga och byta verktygen oftare. Man har helt enkelt accepterat det. Med en materialanalys kan vi undersöka materialet i mikroskop för att hitta avvikelser genom att jämföra egenskaperna i det bättre och det sämre materialet.

Siktar på att bygga upp en kunskapsbank. Tanken är att bygga upp en kunskapsbank för att lära sig mer om materialen. På så vis kan de styra processen bättre och bevara verktygen i maskinerna längre genom att alltid välja det material som är bäst för både produktion, maskin och slutresultat.
– Det handlar delvis om att öka vår egen produktivitet, men som i allt annat vi gör är hållbarhet och miljön ett stort fokus för oss. Om materialet är dåligt slits verktygen och då blir det mer skrot. Det vill vi undvika, säger Linda Fransson.

Företaget hoppas kunna genomföra och utveckla det här tillsammans med sina leverantörer som de redan har en bra relation till.
– Drömscenariot är att vi tillsammans med våra leverantörer kan analysera och föra diskussioner kring det här under några år, för att sedan landa i tillräckligt tydliga riktlinjer som hela branschen kan ta del av. Men vi kan såklart inte garantera vad vi kommer få ut av det – det vet man aldrig när man testar något som ingen annan har gjort innan, säger chefen för Gnosjö Automatsvarvning.

Banbrytare inom branschen. Och det är inte första gången som Gnosjö Automatsvarvning slänger sig in i något nytt och outforskat. Företaget har skapat sig ett rykte för att vara banbrytare inom sin bransch.
– Jag har aldrig hört om någon som har gjort det här innan, framförallt inte någon som håller på med skärande bearbetning. Men det har alltid varit viktigt för oss att driva utvecklingen framåt och våga testa för att hitta nya bättre tillvägagångssätt. Det är en stor del av oss och vår identitet, avslutar Linda Fransson.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title