Annons

IBM & Red Hat: Svindlande affär som förändrar molnmarknaden

Att IT-jätten IBM haft tunga molnambitioner har ingen tvivlat över. När bolaget under förra veckan köpte ”open source-leverantören”, Red Hat, lämnade man också syn för sägen ifråga hur mycket det får kosta att ligga på topp: Svindlande 34 miljarder ger IBM för Red Hat, alltså motsvarande en bit över 310 miljarder kronor.
– Det här köpet är en ”game changer”, kommenterade IBM-basen, Ginni Rometty. Det förändrar hela molnmarknaden i läge där de flesta av företag har bara gjort 20 procent av sin molnresa. De hyr datakraft för att få ner kostnaderna. Övriga 80 procenten handlar om att skapa affärsvärde och driva tillväxt. Dagens annonserade affär innebär att man riktar sina applikationer mer mot det hybrida molnet, extraherar mer data och optimerar varje del av organisationen, från leveranskedjan till försäljning.

Tanken är sålunda att de båda företagen tillsammans ska accelerera det hybrida molnet, vilket är en mix av publika och privata molntjänster; liksom de mer traditionella datacenters som drivs i användarnas egen regi.
IBM och Red Hat konstaterar också att man ska fortsätta bygga och utveckla Red Hats existerande samarbeten med spelare som AWS, Microsoft Azure, Google Cloud och Alibaba. Men gissningsvis är det primära målet att lägga huvuddelen av krutet på att bygga vidare på IBM Cloud.

Vill bli världsledande på hybrida molntjänster. Man ska vidare vara klar över att IBM och Red Hat inte är ovana vid att jobba ihop. Bolaget har vid det här laget gjort det i närmare 20 år 20 år.
På sista raden kokar affären ner till IBMs målsättning att bli världsledande på hybrida molntjänster. Red Hat passar som hand i handske i detta, inte minst i skenet av IBMs löfte om att bidra till att utveckla och skapa upp open source-bolagets teknikportfölj.
– Open source är nuförtiden standardvalet i moderna IT-lösningar. När vi nu slår oss ihop med IBM så kommer vi att kunna skala upp, och få större resurser att speeda upp open source som bas i den digitala transformationen. Red Hat kommer också att få en betydligt större publik, säger Red Hats VD, Jim Whithurst.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title