Annons

Rekordsiffror för IFS, plats i Gartners magiska kvadrant och nu blir man partner med Exsitec

Hittills är ERP-konsulten Exsitec mest känt som kraftfullt växande partner till programutvecklaren Visma kring affärslösningarna Visma Busines och Visma.net. Men bolaget tycks inte ha några planer på att enbart stanna i denna mjukvarumiljö. Kompetensen är stor och de erfarenheter och kunskaper man fått på den hittillsvarande affärssystemresan tänker man använda för att bredda program- och kundbasen.
Nu meddelar Exsitec och svenska ERP-utvecklaren IFS att man gör en gemensam satsning kring IFS Applicationssvit. Den senare lösningen är erkänd av marknadens mest respekterade analytiker - Gartner, IDC och ARC är bra exempel – som en ledande svit när det gäller midmarket ERP, fältservicemjukvara (FSM, Field Service Management) och anläggningsunderhåll (EAM, Enterprise Asset Management). Planen är att IFS och Exsitec under affärssystemet IFS Applications’ flagg ska satsa på att nå en helt ny målgrupp.
– Exsitecs bakgrund och gedigna kunskap ger mycket bra förutsättningar för ett lyckat samarbete. Vi kompletterar Exsitecs befintliga utbud på ett, för båda verksamheter, passande sätt och det finns stora möjligheter i vårt inledda arbete ihop, säger Fredrik Edendahl, direktör med ansvar för IFS' kanalpartnerskap.
Som grädde på moset noterade den svenska ERP-utvecklaren (IFS) ett rekordkvartal för 2019 Q1: Nettoomsättningen för kvartalet ökade med 29 % till 154 miljoner dollar, licensintäkterna gick upp med 67%, främst drivet av ett stort inflöde av nya kunder över hela världen.

Exsitec är specialister på affärssystem, beslutsstöd, affärsapplikationer och andra verksamhetskritiska IT-stöd. De har sedan uppköpet av gamla konsultbolaget Sundit (2012) varit en av marknadens ledande leverantörer av Vismas affärssystem och har flera utmärkelser som Årets Partner till Visma för sitt lyckade arbete.

Samarbetet innebär att Exsitec kliver upp en storleksklass
När bolaget nu breddar verksamheten med ytterligare ett affärssystem, går man upp en storleksklass jämfört med de tidigare uttalat småföretagsinriktade lösningarna till IFS Applications, som har kapacitet att administrativt täcka hela kedjan av lösningar, inklusive områden som PLM (Product Lifecycle Management).
I pressmaterialet kring dagens överenskommelse om ett partnerskap hävdas att, ”en vinnande strategi som tillväxtbolaget under lång tid tillämpat är en typ av ’best-of-breed-vinkel’, där man utgår från kundens vardag och sen kombinerar marknadsledande verktyg för att bäst matcha kundens utmaningar.”
Exsitecs affärsidé innebär att bolaget ska vara en stark spelare inom systemintegration för att få systemen att arbeta tillsammans i den slutliga leveransen.
– Att addera IFS Applications i vårt erbjudande känns väldigt spännande. Vi är duktiga på affärssystem och vi vet att IFS har en väldigt kompetent produkt som kommer hjälpa oss nå en ny målgrupp, menar Johan Kallblad, VD på Exsitec.

Exsitec-chefen, Johan Kallblad.

IFS Applications har nära 1,3 miljoner användare globalt
IFS utvecklar och levererar affärssystem till kunder över hela världen som tillverkar och distribuerar varor, underhåller anläggningstillgångar samt driver serviceinriktade verksamheter. Man har en bra bit över 1,2 miljoner individuella användare, vilket allmänt gör bolaget till i det närmaste en världsspelare, men definitivt inom FSM, EAM och när det gäller industrisegment som olja & gas, försvarsindustriell verksamhet, flyg och tillverkning. Företagets branschkunskap och lösningar har tillsammans med ett nischat kundfokus gjort dem till en ledare inom ERP-sektorn. Idag har IFS över 3 500 medarbetare, fler än 10 000 kunder över hela världen och ett starkt växande partnernätverk.
Just detta med partnerskap har under de senaste åren varit i fokus som ett avgörande led i IFS tillväxtstrategi. Man har i takt med ett ökande antal storspelare inom konsulting också fått till en tillväxtkurva som ser mycket attraktiv ut.

IFS fick nyligen ytterligare ett kvitto på bolagets ledande position inom fältservice med Applications FSM. Så här placeras man i Gartners ”Magiska Kvadrat” avseende 2019.

Ny bekräftelse från Gartner på topplacering inom fältservice
Apropå bolagets system, IFS Applications, ska f ö noteras att man för en kort tid sedan fick ytterligare ett kvitto på lösningssvitens fältservice-kapabiliteter från Gartner. Man placeras i analytikern omtalade ledarkvadrat, ”The Magic Quadrant for Field Service Management”. ”Det har varit ett år av transformation för IFS,” skriver Gartner och pekar på att företaget har:
• Lanserat den IFS FSM 6-lösningen, med nya och utökade funktioner som förbättrade funktioner för omvänd logistik, reservdelshantering och depåreparation samt stora förbättringar av ”IFS Planning & Scheduling Optimization-motorn” samt de AI-drivna ”IFS Customer Engagement-funktionerna”, som nu är molnoptimerade och IoT-aktiverade. ”IFS är ledande inom fullständig service livscykelhantering för tillgång, produkt- och kundfokuserade serviceföretag,” summerar analytikern.
• Man pekar vidare på att IFS etablerat sin Service Management Business-enhet, inkluderande bl a det tämligen nyköpta amerikanska WorkWave, som leds av den globala ”tjänstehanteringsgurun”, Marne Martin, för att fokusera på att säkerställa kundframgångar och en excellent branschkvalitet.’’
• När det gäller den fortsatt driften av och solida tillväxten för WorkWave har man lagt mycket energi på att säkerställa sin ledande position som leverantör av mjukvarulösningar för service och ”sista-milen-everanser”, vilket bl a omfattar skadedjurskontroll, gräsmatteskötsel, städning, VVS, VVS och el och hemleverans.

Exsitec är specialister på verksamhetssystem
Exsitec då? Bolaget är specialister på verksamhetssystem som affärssystem, beslutsstöd och mobila lösningar. Man hjälper företag att välja rätt IT-system, som också anpassas efter kundens verksamhet, och ser till att allt fungerar tillsammans och tar ansvar efter leveransen.
Exsitec har en rikstäckande leveransorganisation med cirka 150 medarbetare med kombinerad kompetens inom IT och verksamhetsstyrning. Bolagets palett av lösningar innehåller hittills system som Visma Business, Visma.net, QlikView/Sense, Effectplan, Mobigo och MediusFlow. Bolagets huvudkontor ligger i Linköping, vilket är lite lustigt med tanke på att Linköping är något av IFS’ födelsestad. Utöver detta har företaget regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Söderhamn.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title