Annons

INDUSTRI 4.0: Telenor Sverige först i världen att kliva på Ericssons Industry Connect-partnerprogram

Som den första mobilnätoperatören i världen att gå med i Ericsson Industry Connect-partnerprogram banar Telenor Sweden väg för framtida 5G-applikationer, något som tveklöst kommer att prägla de smarta tillverkningsmiljöer som nu steg för steg börjar ta industriell form.
Ericssons lösningar är i detta nyckelfärdiga, trådlösa mobila nätupplägg. Den lever också upp till grundläggande krav som industrin har i sammanhanget: säker och pålitlig täckning, hög enhetstäthet och förutsägbar latens

IT-centrerade LTE-nät
För Telenor Sveriges del innebär dagens annonserade avtal att industrikunder nu kan utforska och utnyttja den fulla potentialen av IT-centrerade LTE-nät anpassade för krävande smarta tillverkningsapplikationer. Detta är av yttersta vikt när branscher och företag transformerar sin digitala processer, produkter och tjänster. Trenden i detta är glasklar och utvecklingen i stadd i snabb rörelse framåt. Pålitligt mobilt bredband med kapacitet för både 4G och 5G blir allt viktigare för industrier för att förbättra effektiviteten och flexibiliteten i verksamheterna, förmågan att driva innovation och förbli konkurrenskraftig.

Viktigt för smarta fabriksupplägg
4G i all ära men den riktigt tunga biten i detta är ändå 5G och detta avtal är ett viktigt första steg som banar väg för framtida 5G-applikationer i hela sektorn.
Åsa Tamsons, senior VP och chef för ”Business Area Technologies & New Businesses”, på Ericsson, konstarerar också att Industri 4.0 behöver säker, pålitlig och trådlös uppkoppling.
– Genom att utnyttja våra 4G- och 5G-kapaciteter och anta Ericsson Industry Connect kan Telenor Sweden nu erbjuda sina industrikunder en unik mobil ”konnektivitetlösning”, som ökar effektiviteten och produktiviteten för framtidens smarta fabriker, säger hon.

Oberoende mjukvaruleverantörer
Tilläggas kan att Ericssons partnerprogram tillhandahåller en plattform för leverantörer av kommunikationstjänster för att sälja teknologier för uppkoppling till sina kunder. Det gör det också möjligt för oberoende mjukvaruleverantörer, systemintegratörer och tekniska enhetspartners att erbjuda programvara, tjänster och enheter som en del av ekosystemet Industri 4.0.
– Vi är stolta över att vara den första operatören som går med i Ericssons partner Connect-program och är redo att spela en viktig roll i denna spännande sektor, tillägger Kaaren Hilsen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title