Annons

Intel, Dell och Red Hat i viktiga roller när Telenor Sverige vässar sig på 5G Edge

Under de senaste decennierna har molntjänster revolutionerat hur applikationer utvecklas och distribueras för konsumenter och företag. Nya applikationer kan bearbeta och lagra data från smarta telefoner, sensorer och andra enheter, i molnet, vilket har möjliggjort en mängd tjänster som till exempel streaming och olika mobilappar. Samtidigt har vi sträng lagstiftning om var vi lagrar information – det kan till exempel handla om personlig information som hanteras av myndigheter. Det gör att en del branscher och offentlig sektor måste avvakta med att hänga med i utvecklingen.
–  Som operatör hanterar vi i dag känslig information i samhällsviktig infrastruktur och vi är med rätta hårt reglerade. Som användare ska du vara helt säker även när vi utvecklar ny teknik, säger Bjørn Ivar Moen.

Hanterar EU-krav på datasuveränitet
Telenors, Intels, Dells och Red Hats edge-lösning kommer att hantera EU:s krav på datasuveränitet, det vill säga att den kommer att hjälpa till att skydda information om invånare, infrastruktur och samhällskritiska lösningar. Den kommer även att möta de krav nästa generations IoT-lösningar har på extremt låga svarstider och mobilitet. Som en del av 5G-infrastrukturen kommer den att kunna skapa nya möjligheter för offentlig sektor och andra hårt reglerade branscher att vara med på digitaliseringsresan och därmed effektivisera och skapa mer lönsamhet i sina verksamheter. 
–  Samarbetet med Telenor, Dell och Red Hat är en viktig milstolpe för att förverkliga löftet om säkrare privata trådlösa 5G-nätverk i framkant, särskilt för reglerade branscher. Optimeringarna på Intel Xeons skalbara processorer med Intel Smart Edge, i kombination med en robust säkerhetsmetod, möjliggör hög nätverksprestanda med avancerat dataskydd. Detta samarbete stärker Telenors insatser att stödja de digitala transformationsmålen för sina företagskunder över hela Sverige, säger Renu Navale, VP och operativ chef för Edge Platforms Division på Intel. 

Dell till infrastrukturbiten – Intel och Red Hat hanterar IoT-lösningar
Samarbetet innebär att Dell bidrar med infrastrukturteknik för själva datakraften. Intel ska tillsammans med Red Hat tillhandahålla plattformen för att hantera kundernas olika IoT-lösningar i nätet och möta kraven på låga svarstider, mobilitet och datalagring.
– Tjänsteleverantörer är redo att leverera en ny generation digitala upplevelser och behöver en pålitlig, flexibel grund att bygga och skala på. Red Hat är glada över att kunna erbjuda vår molnbaserade applikationsplattform, Red Hat OpenShift, i samarbete med Dell och Intel, för att stödja Telenors arbete med att testa avancerade funktioner för IoT-, 5G- och Edge-lösningar, som kan möjliggöra framtida servicemöjligheter för att förbättra hur företag, industrier och samhällen fungerar, säger Honoré LaBourdette, VP, Telco, Media & Entertainment Ecosystem på Red Hat.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title