Annons

KONSULTERNA: HCLTech etablerar fördjupat samarbete med SAP kring generativ AI

Ett intressant samarbete som annonseras idag handlar om affärssystemjätten SAP och storkonsulten HCLTech. De senare ska samarbeta med SAP SE för att öka innovationen och påskynda införandet av generativ AI (Artificiell Intelligens). Tanken är att utveckla lösningar som gör det möjligt för företag att uppnå bättre resultat och påskynda affärstransformation. Hur då?
Tillsammans med SAP tänker HCLTech skapa ett arkiv av generativa AI-användningsfall som är specifika för SAP-programvara. Dessa användningsfall kommer att komplettera molnlösningar från SAP och hjälpa kunder att utforska potentialen i att förbättra SAP-lösningar med generativ AI. Genom att sammanföra HCLTechs ingenjörsexpertis inom olika branscher med SAP Business Technology Platform (SAP BTP), siktar HCLTech på att leverera innovativa lösningar som ökar de anställdas produktivitet, effektiviserar verksamheten, påskyndar applikationsutveckling och optimerar affärsprocesser.
Till saken hör vidare att HCLTech planerar också att etablera ett dedikerat Gen AI Center of Excellence (Gen AI CoE). Primärt fokus för Gen AI CoE kommer att vara att utveckla branschspecifika lösningar som utnyttjar den transformativa potentialen hos Generative AI och SAP BTP. Dessa lösningar kommer att göra det möjligt för kunder att snabbt ta till sig och utöka sina möjligheter med hjälp av ett brett utbud av verktyg som tillhandahålls i SAP BTP, inklusive funktioner för låg kod och ingen kod. Dessutom kommer dessa lösningar att erbjuda väsentliga företagsteknologiska funktioner, såsom säkerhet, framåtkompatibilitet (gör uppgraderingar enklare) och integration med SAP BTP.
SAPs CTO, Juergen Mueller, kommenterar samarbetet med att generativ AI har en enorm potential att revolutionera affärsprocesser och omvandla hela industrier: - Tillsammans med partners som HCLTech kan vi utnyttja de generativa AI-kapaciteterna hos SAP Business Technology Platform för att skapa AI-aktiverade lösningar och verktyg för företag som är relevanta, pålitliga och ansvarsfulla, och som kommer att ge kunderna möjlighet att snabbt anamma och skapa innovationer som levererar faktiska affärsresultat, tillägger Mueller.
- Genom SAP-framsteg inom Business AI och maskininlärning kan företag skaffa sig värdefulla insikter om sin verksamhet, förbättra beslutsprocesser och nå anmärkningsvärda framgångar”, säger Kalyan Kumar, CTO, Chief Technology Officer och ekosystemledare inom HCLTech.

– Vi är glada över vårt ständigt växande partnerskap med SAP. Nu utökar vi vårt samarbete för att hjälpa företag att anamma Gen AI etiskt och ansvarsfullt, tillägger Kalyan Kumar.

HCLTech erbjuder en unik uppsättning end-to-end AI-funktioner, från chiputveckling till affärsprocessoptimering. Genom att utnyttja strategiska partnerskap med SAP och många andra banar HCLTech vägen för införandet av generativ AI inom olika branscher.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title