Annons

KONSULTERNA: TCS tar hem storavtal kring molninfrastruktur inom ABB-koncernen

Enligt vad parterna kommit överens om kommer TCS att fungera som ABB:s partner för hanterade tjänster med ett helhetsansvar inom HostingInfrastructure och Cloud Service Management. Den globalt verksamma indiska storkonsulten – bolaget omsatte 22 miljarder dollar, motsvarande drygt 190 miljarder kronor – kommer därmed att vara med i styrningen av transformationsresan, ”med ett strukturerat tillvägagångssätt tillsammans med ABB”.
Genom transformationen kommer TCS med en molnet-först-strategi att optimera, förenkla och förbättra kvalitetssäkring av tjänster via automatisering och konsolidering av tjänster som finns i ABB:s strategiska datacentra och andra anläggningar. Detta kommer att göras i linje med ABB:s nya operativa modell.

Daniele Lisette, ABB.

– Vi sjösatte RIO, som är ett strategiskt program med våra bästa leverantörer från branschen, och såg TCS som ett kompetent val som passar med vår kultur och som kan leverera tjänster på ett entreprenöriellt sätt, kommenterar Daniele Lisetto, ”Head of IS Strategy Office” på ABB och sponsor för RIO-programmet.
– Programmets omfattning krävde ett fast åtagande från ABB och de företag som var med i upphandlingen. Vi efterfrågade teknik, innovation och förändringshantering med noggrant övervägande av mänskliga element vilket fördes fram väl av TCS, säger Prabhu Chakravarthy, ”Group IS Program Leader” på ABB.

”SJÄLVLÄKANDE” OCH UTHÅLLIG LÖSNING
Till saken hör vidare att TCSs kognitiva automatiseringsprogramvara, Ignio, kommer att användas för att dra nytta av fördelarna med AI, maskininlärning och avancerad mjukvaruteknik för att autonomt lösa problem och göra infrastrukturen självläkande och uthållig. TCS Cloud Exponence-plattform ger friktionsfri, snabb ”onboarding” och standardiserad leveransupplevelse i en hybridmolnmiljö.
TCS kommer att driftsätta sin ”Machine First Delivery-Model” för att minska driftsrisker, öka hastigheten och förbättra uthållighet. TCS Intelligent Cloud Migration Continuum-lösning (iCMC) kommer att användas för att skapa en optimerad transformationsplan som fastställer migrationssekvensen anpassad för affärsbehoven.
– Våra strategiska investeringar i kombination med oöverträffad branschkompetens och djup kontextuell kunskap har gjort oss till den föredragna transformationspartnern för progressiva tillverkningsorganisationer över hela världen, säger Susheel Vasudevan, ”Business Group Head, Manufacturing & Utilities” på TCS.

I NORDISK KONSULTTOPP
När det gäller ABB Information Systems (IS) så är det en viktig enhet inom den svensk-schweiziska verkstads- och energijätten. Bolaget samarbetar med verksamheten i cirka 100 länder runt om i världen för att förbättra produktiviteten och bl a i nära samarbete med ledningen utveckla IS-strategier, som driver verksamheten framåt. Det kan handla om t ex lösningar för specifika affärsbehov, samtidigt som man övervakar IS-infrastrukturen i en mycket krävande global organisation.

Vi kan slutligen notera att TCS’ nordiska verksamhet expanderat ordentligt sedan starten 1991. Bolaget har i dag 15 000 medarbetare som arbetar för kunder i Sverige, Finland, Norge och Danmark. De senaste 11 åren har TCS i Norden vidare rankats i topp som leverantör av IT-konsulttjänster av sina kunder och TCS har dessutom utsetts till nummer 1 i ”Top Employer Europe” de senaste två åren.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title