Annons

Kontor i Japan: Industri 4.0 bakom ny expansion för Tacton

Industri 4.0-konceptet är en av trenderna som underbygger behov av AI-relaterad mjukvara. En del i ett sådant AI-baserat system - både för smart tillverkning och försäljning där man snabbt kan konfigurera och samtidigt visualisera komplexa kundanpassade offerter - kan handla om CPQ-programvara. CPQ står för Configure Price Quote och råkar vara en specialitet för den expansiva svenska mjukvaruutvecklaren Tacton. Bolaget leverar sedan 20 år kompetenta konfigurationslösningar. Flaggskeppet är Tacton CPQ med lösningar för just detta, visuell konfiguration, design- och CAD-automation. Allt garnerat med färdiga kopplingar för integration med alla större ERP-, CRM- och PLM-system.
Verksamheten har gått bra, man har lyckats skapa sig en position som en av världsledarna på CPQ-området och idag kommer beskedet att bolaget startar upp ett kontor i Japan för att, som det heter, ”möta efterfrågan i samband med digitaliseringen och Industry 4.0-revolutionen.”

Det nya kontoret markerar ett fördjupat engagemang på den asiatiska marknaden, konstaterar bolagets CEO, Frederic Laziou. Det gör det också möjligt för Tacton att bättre stödja japanska kunder under den digitala omvandlingen och utvecklingen mot Industry 4.0.
– Japan är ett av världens mest framgångsrika tillverkningsländer och har uppfunnit exempelvis tillverkningsfilosofin Kaizen. Nästa steg är smart tillverkning och Tacton är idealiskt positionerat för att möta denna efterfrågan och ta kunder i spets när det gäller Industri 4.0.

20 års erfarenhet inom CPQ. Bolaget har som sagt funnits tämligen länge. Med över 20 års erfarenhet inom CPQ-programvaruindustrin har man sedan 2010 arbetat tätt ihop med flera samarbetspartners i Japan och cirka 30 kunder på tillverkningsområdet, som Toshiba Mitsubishi-Electric Industrial Systems och RYOBI. På återförsäljarsidan har man partnerskap med bolag som Exa Corporation, NTT-data MHI-informationssystem, Kozo Keikaku Engineering, Toshiba Digital och servicepartnern Mitsubishi Research Institute.

Stor efterfrågan på ETO-lösningar. Det nya kontoret kommer att ge japanska kunder ökad närhet till Tactons avancerade produkter, bland annat lösningar kring ”engineering-to-order” (ETO), som är mycket efterfrågade, enligt Haruko Kato, som är Tactons regionala kanalchef.
– Traditionellt är japanska tillverkare mycket ETO-orienterade, säger han. Med Tacton kan tillverkarna påskynda digitaliseringen och automationen både i design och orderprocessen på ett sätt som motsvarar deras kunders behov; samtidigt som hastigheten ökar och kostnaderna minskar under global expansion.

Bolagets nya japankontor är beläget i Ginza-distriktet i Tokyo. Det helägda dotterbolaget kommer också att göra det möjligt för Tacton att bättre betjäna ökad efterfrågan på sina CPQ och smarta tillverkningslösningar i Asien i stort, säger Laziou.

Sedan tidigare har Tacton kontor etablerade i Sverige, Tyskland, USA och Polen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title