Annons

KVALITET i FOKUS: Haldex förnyar kvartsmiljard-avtal med två stora lastbilstillverkare – TV-reportage

Sedan 1970-talet har Haldex varit den exklusiva leverantören av ABA till de två stora lastbiltillverkarna i EMEA och Sydamerika. Med det nya avtalet, undertecknat i december 2019, har partnerskapet förlängts till och med december 2023 med ett uppskattat affärsvärde cirka 25 miljoner euro.

Prioriterade partnerskap
– Vi är glada över att samarbetet med de två ledande lastbiltillverkarna fortsätter, eftersom ett fortsatt partnerskap är det främsta beviset på att det har varit framgångsrikt och uppskattat av alla parter, säger Helene Svahn, VD för Haldex. Hon fortsätter:
– Hos Haldex lägger vi stor vikt vid att tillhandahålla högsta kvalitet inom produkt, service och distribution. Därför är vi stolta över att bli betrodd med utökade exklusivitetsavtal. Vi ser nu fram emot att stärka vår nuvarande relation med de två aktörerna.

Att upprätthålla partnerskapet med dessa tillverkare har varit en prioritering för Haldex, eftersom detta avtal inte bara är viktigt för själva verksamheten utan också för Haldex att kunna stödja och möjliggöra en kontinuerlig dialog med OEM-tillverkare om andra affärsmöjligheter .
– Dessa tillverkare är globala ledare när det gäller att anta transporttjänster och göra dem mer hållbara. Det är en strävan som vi är glada över att vara en del av, säger Helene Svahn.

Framtidsstudie från Haldex.

Trollkarlarna på Haldex
Ordning och reda i det man har på plats är en primär attackvinkel inom produktutvecklings- och tillverkningsupplägg för framgångsrika företag. I PLM&ERP News TV-reportage, som nyligen publicerats på vår amerikanska systersajt, engineering.com, diskuterar vi kring hur man jobbar med sånt som behöver vässas på resan mot optimal effektivitet i produktutvecklingsprocesserna.

”Vi har 19 sajter globalt och 5 R&D-sajter. Det är klart att vi behöver koordinera dessa genom att optimera vårt flöde och skapa en och samma process för alla,” säger Haldex’s Charlotte Wall.

Haldex är ett bra exempel: Bolaget ville förbättra sin ändringshantering (”change management”, CM) och valde 2017 PTC’s Windchill för detta.
– Det stämmer, säger Charlotte Wall, R&D-direktör för denna svenska utvecklare av broms- och suspensionslösningar för tunga fordon. Vi har 19 sajter globalt och 5 R&D-sajter. Det är klart att vi behöver koordinera dessa genom att optimera vårt flöde och skapa en och samma process för alla. Våra tillverkande sajter kommer med den nya lösningen att få alla ändringar på ett och samma sätt. Idag får de ändringarna på tre-fyra olika sätt från de tre-fyra sajter som skickar ändringar till dem.
Och det är i detta fall ”trollkarlar” som PDSVISIONs Karl Wennerholm och andra medarbetare som spelar en avgörande roll i arbetet med att implementera systemlösningarna, tillade Charlotte Wall.
– För att lyckas i den här typen av projekt spelar förmågan att samarbeta en stor roll. Charlotte Wall och hennes medarbetare kan sina processer, vi kan Windchill och kan visa hur denna mjukvara kan lösa de problem som Haldex ville åtgärda.

Vill ha ett brett team bakom sig
Att PTC-partners som svenskägda PDSVISION – de kategoriseras alltså som en ”VAR”, ”Value-Added Reseller” – har en avgörande betydelse för de stora PLM-utvecklarnas väl och ve behöver ingen tvivla över. För PTCs del står dessa återförsäljare, som noterades ovan, för drygt 30 procent av denna PLM-spelares totala intäkter. Men, precis som PTC-chefen, Jim Heppelmann, säger i TV-programmet:
– Inom vissa områden, som CAD, står återförsäljarna för upp till 70 procent av intäkterna.
Men oavsett hur det är med den saken så står det klart att Jim Heppelmann ser ett team av företag och deltagare i utvecklingen av framtidens PLM- och PIP-plattformar (Product Innovation Platforms).
PDSVISION kommer med all säkerhet att spela en framträdande roll i detta team.

KLICKA HÄR för att möta PTC-chefen Jim Heppelmann
och Haldex’ Charlotte Wall i web-TV-reportaget
Missa inte att möta Haldex och ett par andra viktiga spelare i sammanhanget i web-TV-reportaget från PLM TV News – klicka på rubriken nedan för att titta på reportaget och läsa artikeln på engineering.com:
Why VARs Can Be the Difference Between a PLM Success or Fiasco: Meet PTC’s Partner PDSVISION – TV Report – där du också får höra mer från:

• Charlotte Wall, R&D Infrastructure, Haldex
• Jim Heppelmann, CEO och President för PTC
• Johan Klingvall, CEO PDSVISION Group
• Kevin Wrenn, “divisional GM”, PTC’s PLM segment 
• Elin Wegner, tidigare ”design support manager”, UniCarriers
• Jonas Lundh, senior “technical editor and project manager”, JBT
• Martin Toreskog, consult, PDSVision

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title