Annons

Order värd 63 miljoner till ÅF: Stort mejeriprojekt för Arla

ÅF har fått en order från Arla Foods att bygga om Falkenberg mejeri till en ny miljövänlig anläggning med ny teknik för återvinning och förädling av spillprodukter. ÅF ansvarar för hela projektet och ordern är värd 63 miljoner. - Hållbar mejeriproduktion har högsta prioritet på Arla. Med hjälp av ÅF lyfter vi nu vårt miljöarbete ytterligare och skapar dessutom värde av en produkt som tidigare inte använts, säger Alan Thomsen, mejerichef på Arla Falkenberg.

Falkenberg mejeri är Europas största ”cottage cheese-mejeri” och tillverkar en mängd olika varianter, bland annat den välkända KESO. Som en del i tillverkningen bildas vassle, som idag skickas tillbaka till bönderna och sköljvatten som går direkt till det lokala reningsverket.
Den nya anläggningen ska istället samla upp och koncentrera vasslen som sedan förädlas till vassleprotein, en ingrediens som används av livsmedelsföretag över hela världen. På så sätt blir en kostsam spillprodukt istället en värdefull biprodukt.
Sköljvattnet renas dessutom på plats och återvinns i den egna produktionen vilket också bidrar till en positiv miljöeffekt.
– Det här är den hittills största orden från Arla och ett kvitto på vår förmåga att stärka Arlas konkurrenskraft och skapa värde i stora komplexa projekt, säger Robert Larsson, divisionschef på ÅF Industry.

Jobbar i Dassaultmiljö på PLM-sidan. ÅFs projektteam består av experter från både Sverige och Danmark. Projektstart är omgående och den nya anläggningen beräknas stå klar sommaren 2019.
När det gäller PLM-området – alltså produktframtagningsstödet – förlitar sig Ara allmänt på Dassault Systemes lösningar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title