Annons

SPORTBILAR i MONSTERKLASS: Koenigsegg satsar på TECHNIA för att utveckla världsklass i CATIA V6 och 3DEXPERIENCE

Halldora von Koenigsegg konstaterar också att TECHNIA spelat en viktig roll i detta arbete:
– Inte minst för att definiera och genomföra vår första avgörande implementeringsfas, men man har också åtagit sig att säkerställa fullständig framgång, säger hon.

BYTER UT ÄLDRE DS-VERKTYG MOT CATIA V6
Enligt avtalet mellan parterna kommer TECHNIA nu att hantera omvandlingen från äldre verktyg och processer till den senaste versionen av Dassault Systèmes CAD-mjukvara, CATIA V6.
– 3DEXPERIENCE-plattformen har mycket kraftfulla verktyg för att rapportera direkt om ”live 3D-CAD-data”. Det är lättillgängligt, med en stor palett av verktyg för att vi ska kunna granska och kommunicera framsteg och konstruktionsdesign i realtid. Det tillåter oss också att utföra designgranskningar med supertunna klienter direkt i systemet med problemhanteringsfunktioner för att dokumentera dem och meddela ansvariga ingenjörer, säger Henrik Leionhardt, CAD-ingenjör hos Koenigsegg.
Därmed har man passerat den första introducerande fasen i att sätta CATIA V6 i arbete, men han säger också att man har siktet ännu bredare inställt när det gäller DS-plattformen:
– Ja, i de senare faserna kommer vi att introducera andra 3DEXPERIENCE-baserade lösningar inom framför allt digital tillverkning och kompositdesign, tillägger Leonhardt.

”VÄRLDSKLASS,” SÄGER TECHNIA-chefen
TECHNIA-chefen, Jonas Gejer, är förstås nöjd med att ha en prestigeutvecklare på fordonssidan, som Koenigsegg, på kundlistan:
– Abslolut är det så, men viktigare ändå är att projektet med Koenigsegg bekräftar 3DEXPERIENCE-plattformens förmåga att dramatiskt förbättra teknikens effektivitet och understödja vassare innovationskapacitet. Vi ser vidare i detta att TECHNIAs förmåga att förändra fordonsindustrin, baserat på teknik från Dassault Systems, våra egna TECHNIA Software och våra konsulter ligger i världsklassnivå.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title