Annons

PLM i världklass: Addnode tecknar nytt avtal med Intrinsys förra systerbolag

När Addnode, ägare till PLM-konsulten TechniaTranscat, i augusti köpte brittiska PLM-ledaren Intrinsys blev det klart att bolaget numera kan titulera sig, ”världens största Dassaultpartner på value solutionsidan”.  Men, med köpet av Intrinsys följde också det förvärvade bolagets nätverk, bl a då den brittiska automotiveleverantören Integral Powertrain, som utvecklar drivlinelösningar till fordon. 
Integral Powertrain och Intrinsys var från början systerföretag och har genom åren haft ett nära samarbete, bl a byggt på Intrinsys’ konstruktions-, analys- och PLM-tjänster. Så såg också det formella läget ut ända tills Addnode köpte loss Instrinsys. Relationen betecknas av TechniaTranscatchefen, Jonas Gejer, som, ”mycket nära och när vi nu går vidare med ett nytt avtal så ska det ses som ett strategiskt samarbete, som understryker och stöder våra ambitioner att fortsätta växa och skapa en affärsrörelse i världsklass”.

Avtalet mellan parterna innebär alltså att Integral Powertrain kommer att fortsätta jobba med Intrinsys, baserat på bolagets extensiva kompetens kring Dassaults 3DEXPERIENCE-plattform (3DX). Integral Powertrain ska vidare ses som en referenskund till Addnode’s PLM-division, där både TechniaTranscat och Intrinsys är placerade.

– Inte bara det, säger Gejer. Integral Powertrain är också sett i Dassault Systemes perspektiv en mycket framstående användare av 3DX-plattformen. Och de har lyckats uppnå denna position genom att bättre än de flesta strömlinjeformat och automatiserat sina processer med hjälp av verktygen på 3DX.

– Det här är ett avtal som ger oss mycket goda möjligheter på marknaden. Den avancerade tillämpningen av PLM-verktyg är tveklöst en av de viktigaste mekanismerna för att vässa vår effektivitet. På sista raden kokar det ner till att vi kan ge kunderna mer värde genom att minska engångskostnader för teknik, säger Luke Barker, teknisk direktör Integral Power Station..

Satsade tidigt på CATIA V6. Redan 2012 implementerade Integral Powertrain CATIA V6 och Intrinsyschefen, Darren Cairns (som inom parentes sagt också var en av initiativtagarna till Integral Powertrain), menar att man tidigare än andra såg möjligheterna med Dassaults 3DX-lösningar.

– Absolut, säger han. Det har också  givit oss betydande affärsmässiga fördelar genom att vi kunnat integrera verksamhetens skilda avdelningar. Poängen är att vi med 3DX har fått en enda, singulär, databas. Därmed har vi fått ihop dataöarna, ”silosarna”. Istället för att plocka data från olika källor har våra medarbetare och partners hämtat data från samma ställe, säger Cairns.

Verktygen används i hela verksamheten från konceptdesign, genom produktutveckling, inköp, tillverkning, till försäljning och marknadsföring.

Som en del av det nu tecknade samarbetsavtalet kommer båda företagen att kunna erbjuda det andra företagets tjänster och kompetenser till sina respektive kunder; ett win-win-koncept som är bra för Addnode/TechniaTranscat och bra för Intrinsys.

– Detta är som sagt ett strategiskt samarbete som kommer att båda parters ambitioner när vi fortsätter att växa och utveckla företagen till världsklass, avslutar Jonas Gejer.

 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title