Annons

PLM-raketen Minerva värvar f d IFS- och Eurostep-man som ny ”director of operations”

Det Minerva Peter Aronsson nu ska leda operativt har över 100 PLM-implementationer i sin erfarenhetsbank, vilket innebär att man byggt upp en omfattande kompetens baserat på verkliga användarfall.
Det är också denna erfarenhet och kunskap har Minerva nu paketerat i sin nya småbolagsdedicerade PLM-lösning.

Erfarenheter från både Eurostep och IFS
Peter Aronsson blir baserad i Stockholm, där han för närvarande som ovan nämnts varit chef för professionella tjänster på Eurostep Group, för en organisation bestående av 50 personer i Sverige, Storbritannien, Finland och Frankrike.
Före sina nio år hos Eurostep jobbade Aronsson inom IFS i 13 år i olika positioner, bl a som projektledare, key accountant-chef, försäljnings- och konsultchef.
Med dessa tunga bitar i bagaget får Minerva en operativ teamledare som på djupet kan både ERP- och PLM-områdena. Detta när av stor vikt med tanke på hur de båda systemtyperna under de senaste decenniet kommit att, utifrån flera perspektiv, sträcka sig in på varandras områden. Det betyder i sin tur att integrationen mellan ERP- och PLM är en nyckelfråga för att lyckas med en optimal implementation av ett så komplett och sömlöst produktframtagningssystem som möjligt.

Kliver in i ledningsgruppen
Det är alltså en mycket erfaren medarbetare den danska PLM-spelaren med globala ambitioner nu får till sin organisation; svensken har alltså en omfattande bakgrund inom affärs-, finans- och ledarskap.
Som ”team director” kommer Peter Aronsson vidare att bli medlem av ledningsgruppen i Minerva Group.
– Med en årlig tillväxt på 30 procent har behovet av en teamdirektör blivit tydligare. Det är därför bl a därför vi har anställt Peter Aronsson. Med hans erfarenhet av olika roller inom PLM- och ERP-domänerna kommer han att bli en stor tillgång för Minerva, förklarar Pauli Vadstrup, VP och partner i Minerva Group.

Aras PLMs Innovator-plattform är en lågkodslösning, vilket innebär att man inte behöver använda mycket kod för att köra och anpassa den, vilket ökar enkelheten i implementering, användning och uppgradering. Innovator är gratis i sin grundversion. Den har också fått uppskattning vid utvärderingar, och för några år sedan uppgraderade CIMdata Aras PLM till en kategori cPDm-utvecklare känd som ”PLM Mindshare Leaders.” Denna kategori inkluderar utvecklare som Siemens, Dassault, SAP PLM, Oracle, PTC och Autodesk. Hur utvärderar denna välrenommerade analytiker Aras utsikter? ”Generellt sett är vi mycket positiva till Aras utsikter,” kommenterade CIMdatas president Peter Billello. ”Finansieringen som de har fått under de senaste åren har gett dem de pengar som behövs för att växa, samt visar det förtroende som finansmarknaden har i deras förmåga att fortsätta växa och offentliggöra någon gång i framtiden. Deras strategi för att ”landa och expandera” har visat sig fungera i några av de största företagen i världen och borde fortsätta visa god avkastning för dem – inte bara i dessa företag, utan även i andra som ser Aras framgång och betraktar dem för deras egna PLM-implementationer.”
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title