Annons

”PLM-bolagen verkar nu köpa allt som rör på sig”… men allmänt är kommentarerna försiktigt positiva till Autodesks köp av Upchain

Men medan Shilovitsky har funderingar kring Upchains roll i det ”menageri” av lösningar som Autodesk redan har är CIMdatas VP, Stan Przybylinski, mer odelat och rakt igenom positiv.
Autodesks vision är att integrera Upchain med Autodesk Forge-plattformen, noterar han och tillägger att förvärvet ger Autodesk en etablerad datainsamlingsplattform för att stödja en decentraliserad produktvärdekedja.
”Upchain levererar en multi-tenant, moln-nativ software-as-a-service (SaaS)-arkitektur med snabb implementeringsfunktion. CIMdata välkomnar förvärvet och tror att det kommer att ge Autodesk-kunder förbättrade möjligheter att hantera komplexa produktsystem över distribuerade team av intressenter.”

CIMDATA: ”DETTA GÖR DET ENKELT ATT FLYTTA DATA UTAN HINDER”
Han konstaterar vidare att Autodesk har indikerat att de kommer att upprätthålla Upchains öppna förhållningssätt till data, vilket stöder integration inte bara med Autodesk-lösningar Inventor, AutoCAD och Fusion 360 utan också med andra CAD-system som används i produkttillverkningsindustrin. Autodesk tillkännagav också att en av deras första åtgärder kommer att vara att integrera Upchain med Forge, vilket alltså är Autodesks molnbaserade utvecklingsplattform.
Man citerar också Autodesk-chefens, Andrew Anagnost, uttalande där han apropå köpet sat att konvergensen av data och processer förändrar branschen.
– Genom att integrera Upchain med våra befintliga erbjudanden kan Autodesk-kunder enkelt flytta data utan hinder och kommer att kunna låsa upp och utnyttja värdefull insikt som kan översättas till nya idéer och affärsframgång.

CIMdatas Stan Przybylinski.

Till detta tillägger CIMdatas Stan Przybylinski, att:
”Kommentarer från Autodesk i samband deras analytikersamtal tyder på att kundernas krav på moln-nativ PDM ökat och att förvärvet av Upchain var ett utmärkt sätt att möta denna efterfrågan. Detta klargör också Autodesks stöd för uppbyggnaden av digital tråd-kapacitet och fokuserar mer på det tekniska arbetet i processen än de kanske gjort med sitt plattformsinitiativ Forge.”

OLEG SHILOVITSKY: ”LEVERANTÖRER
VERKAR NU KÖPA ALLT SOM RÖR PÅ SIG”
När det gäller bloggaren Oleg Shilovitsky är som sagt frågorna kring dels vad köpet betyder för Autodesks utveckling av moln-PLM och vad man s a s ska göra av Upchain, mera centrala. Så här skriver han i sin slutkläm:
”Autodesk har i det långa loppet uppdraget att organisera data mellan flera applikationer och stödja en helhetsprocess, inklusive tvärvetenskaplig produktdesign, produktionsplanering, tillverkning, leveranskedja och kundtjänst.
Autodesk verkar köpa programbitar för att bygga ett pussel, vilket inte skiljer sig från vad andra gör. Men bolaget har gjort en lång och strategisk investering i Autodesk Forge, vilket är en grund för dess framgång, som jag ser det. Vilken del av pusslet håller fast vid Forge och vilka bitar hamnar efter? Har Autodesk alla bitar för att bygga pusslet? Hur kommer datahantering för konstruktion att passa i denna ’historia’, som är en annan del av Autodesk-verksamheten, och hur spelar konvergens mellan tillverkning och konstruktion ihop? Allt detta är intressanta frågor. Dessutom är moln, SaaS och PLM super heta dessa dagar. Leverantörer verkar köpa ”allt som rör sig” med hopp om att få fler prenumeranter och hitta rätt teknik,” avslutar denna kommentator.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title