Annons

KONSULTERNA: Prevas köper majoritetspost i utvecklare av industriella test- och mätsystem

Industrikonsulten Prevas köper majoritetsägande Lundabolaget DVel, som är en av Sveriges största leverantörer av skräddarsydda testsystem för hårdvara. Med 25 medarbetare har DVel specialiserat sig på att ta fram kundanpassade test- och mätsystem. På meritlistan finns testsystem till tillverkningsindustrin, medtech och telekom, med kunder som Baxter, Ericsson, Haldex och Saab.
- DVel är ett premiumbolag som har mycket hög kunskap och kompetens inom test- och mätteknik. Deras konsulter är mycket erfarna och mer än en tredjedel av dem har en doktorsexamen i fysik. Tillsammans breddar vi vårt erbjudande inom produktutveckling där mixen av teknisk spetskompetens, innovationshöjd och förmågan att ta fram komplexa lösningar är en åtråvärd kombination - för kunder och medarbetare. Samgåendet med DVel ger oss också en välbehövlig tillväxt i regionen med ett rejält fäste i Lund, säger Roland Ferngård, regionchef på Prevas.
Riki Virc, VD på DVel, säger i en kommentar att Prevas organisation och värderingar passar bolaget bra och ser köpet som god möjlighet att öka tillväxten ytterligare. - Med det decentraliserade paraply Prevas erbjuder kan vi ta vara på fördelar ett litet, agilt företag har, samtidigt som vi når ut till en betydligt större marknad med våra extremt kompetenta medarbetare.

  • – Prevas har en långsiktig plan om att bygga ett strukturkapital som skapar värde för våra kunder och intressanta arbetsuppgifter för våra medarbetare, säger Magnus Welén, CEO på Prevas. Vi satsar också på att etablera nya noder i vårt nätverk, via förvärv och nya initiativ. Därför är det extra glädjande att kunna välkomna DVel till Prevas.

    Tillträdet sker per den 2023-10-02 och förvärvet av DVel bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Prevas resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.
    Utöver att kvarstå i sina operativa roller kommer de tidigare huvudägarna från DVel även att kvarstå som delägare vilket vi ser positivt på. Prevas har efter förvärvet fortsatt goda finanser och beredskap för eventuella framtida förvärv.
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title