Annons

ROCKAD I SANDVIKTOPPEN: Hon tar över som chef för Coromant

Blomqvist börjar sitt nya jobb den 1 december 2020.
Hon har en doktorsexamen i strukturell kemi från Stockholms universitet och, som sagt, en gedigen bakgrund inom Sandvik Coromant dit hon kom 2003 som forskningsingenjör.
Under sina 17 år har hon haft olika ledande befattningar inom Product Management och FoU samt inom försäljning – efter att ha varit chef för försäljningsområdet Nordeuropa. Blomqvist har två patent och 2018 utsågs hon till Sandvik Coromant Leader of the Year.
– Jag är glad och hedrad över att få möjlighet att leda Sandvik Coromant, säger den tillträdande Coromantchefen och tillägger att det är ett företag med, ”en fantastisk position för produkter och lösningar som tillför värde till våra kunder.”
– Jag ser fram emot att arbeta med Sandvik Coromants ledningsgrupp, anställda och partners för att fortsätta utveckla vårt erbjudande, vår innovationskraft och att genomföra vår strategi för att leda branschen framåt och forma tillverkningsindustrins framtid. Mitt fokus kommer att vara att stärka vår roll som marknadsledare, säger Blomqvist.

SPÄNNANDE LÄGE MED NYA
”MJUKVARUBROAR” TILL TILLVERKNING
Att Sandvik Coromant dessutom befinner sig i ett spännande läge, med en breddning av verksamheten i konkret sikte – bolaget köpte nyligen (som PLM&ERP News tidigare rapporterat) CAM- och NC-/CNC-simuleringsutvecklaren CGTech, som utvecklar mjukvaran VERICUT. Initialt har Sandvik uppget – förutsatt att affären går igenom, vilket allt pekar mot – kommer CGTechs siffror att rapporteras genom just Coromant.
Satsningen verkar absolut välbetänkt; att ett bolag med en division som Coromant drar in en CAM-CNC-utvecklare i sin direkta intressesfär. CGTech kommer också inom ramen för Coromant, att sorteras in och lyda under Sandvik Machining Solutions paraplyet.
Sandvikbasen, Stefan Widing, sa f ö i samband med förvärvet att köpet ska ses som ett synnerligen strategiskt förvärv:
– Det är ett köp som ger oss en bro från bearbetnings- till tillverkningslösningar – vilket är en mycket viktig del i bolagets långsiktiga vision.

Men det är ett också så att bolaget är allmänt tekniskt intressant i kraft av en starkt innovativ kultur och tradition. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent över hela världen, sysselsätter 7 000 anställda och är representerat i 150 länder.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title