Annons

RPA: Vass lösning för processautomation får SAP att lätta på PLÅNBOKEN

Affärssystemledaren, SAP, har inte haft någon av sina mest aktiva perioder på företags- och mjukvaruköpsidan det senaste halvåret, men idag har man slagit till igen. Man köper ett bolag som heter Contextor SAS, som karaktäriseras som, ”en europeisk ledare inom design- och integration kring RPA”, vilket ska uttydas som Robot Process Automation; idag ett superhett område bland ERP-utvecklare. Bolaget skall enligt pressmaterialet, hjälpa SAP att accelerera utvecklingen i och utvidgningen av maskininlärning i SAP Leonardo-portföljen.

Det finns flera goda skäl för SAP att gå in som ägare. Inom ramen för digitaliseringstrenden är allt sånt som relaterar till automation av repetitiva processer genom maskininlärning inte bara allmänt hajpat, utan också en trend som är på väg att slå igenom i företagens praktik.

Kombineras med SAP Cloud Platform. Contextors RPA-teknik ligger väl till i detta utvecklingsspår. Programvaran bistår användare i det att de slipper utföra repetitiva uppgifter och den möjliggör både övervakad och oövervakad RPA inom och över applikationer. Hittills har Contextors kunder utnyttjat mer än 100 000 botar som automatiserat affärsprocesser.
– Med intelligent RPA, accelererad av Contextor, kommer våra kundföretag att kunna uppnå den höga automatiseringsnivå som krävs för att bli ”intelligenta”, säger Markus Noga, chef för maskininlärning på SAP. Förvärvet är ett stort steg mot orkestrerad processautomation och hjälper SAP att ”stoppa in” RPA-funktioner i våra applikationer, först och främst tänker SAP S/4HANA.

Han tillägger att RPA hjälper till att förenkla användargränssnittet mellan SAP och icke-SAP-applikationer.
Vidare kommer Contextors RPA att kombineras med SAPs Cloud Platform, AI-teknik och dokumenthantering som tillhandahålls av Leonardos lösningar för maskininlärning. SAP avser även att leverera intelligent RPA i andra, relevanta lösningar.

Integreringen av intelligent RPA i SAP S/4HANA förväntas under första halvåret 2019. Övriga SAP-applikationer följer därefter, säger Markus Noga, utan att definiera exakt när.

Allmänt menar man på SAP att man med Contextors RPA-teknik under de närmaste tre åren kommer att kunna automatisera hälften av alla affärsprocesser som stöds av SAPs ERP-programvara.
Tilläggas kan att Contextor, baserat i Paris-regionen, grundades år 2000 och är specialiserat på forskning och utveckling av RPA-programvara för att leverera klara, smidiga och effektiva applikationsassistenter, ”wizards” och fristående robotar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title