Annons

Saab plockar hem 8 miljarder på följdaffär kring Global Eye

  • – Vi är stolta över att Förenade Arabemiraten fortsätter att visa stort förtroende för Saab och våra lösningar, säger Saabs VD, Micael Johansson, i ett uttalande. Det visar att Saab är i framkant när det gäller avancerad teknik. Global Eye-programmet körs enligt plan och vi har ett effektivt samarbete med kunden.
    De två nya planen förväntas vara leveransklara 2025 med hjälp av de svenska anläggningarna Göteborg, Linköping, Arboga, Järfälla och Luleå och Centurion, i Sydafrika.
    Kontraktsundertecknandet skedde den 30 december.

TYSKLAND SATSAR PÅ LIKNANDE LÖSNING ISTÄLLET FÖR DRÖNARE
Vi ska vidare notera att Global 6000-seriens affärs- och VIP-jetflygplan är populära plattformar för underrättelseinsamling och ”tidig-varning-system”.
För ett år sedan släppte t ex den tyska regeringen planer på att köpa amerikanska marinens ”Triton”-drönare för insamling av signalinformation och istället välja att installera erforderlig avkänningsutrustning på de bemannade Bombardierplanen.

VILKA PLM-LÖSNINGAR ANVÄNDS I UTVECKLINGSARBETET?
Självklart spelar PLM-stödet en viktig roll i utvecklings- produktframtagningsarbetet kring detta Saabs system. Här kan konstateras att man använder en mix av lösningar från flera leverantörer.
På PDM-området är det IFS Applications, bland CAD-systemen som förekommer i utvecklingsarbetet finns PTCs Creo och Dassaults CATIA, medan man när det gäller kravspecar jobbar i Siemens Teamcenter. och

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title