Annons

Schneider Electric och Microsoft vill förändra Europas energisektor med AI

Schneider Electric och Microsoft tänker förändra Europas energisektor med hjälp av AI. Det skriver bolagen i en gemensam pressrelease idag.
Ett år efter att Schneider Electric tillsammans med Microsoft anslöt sig till AI for Green Energy Incubation Lab tas nu initiativet vidare. Tillsammans söker de nu startups som önskar vara med i resan mot målet att förändra Europas energisektor genom artificiell intelligens. Schneider Electric och Microsoft Frankrike efterlyser nu startupföretag inom artificiell intelligens (AI) som tillsammans vill bidra till en grönare energisektor. Utvalda startups kommer få dra nytta av företagens expertiser inom teknik och affärsverksamhet under ett program pågående i tre månader.

Genom samarbetet med europeiska startups är ambitionen att accelerera den digitala omvandlingen av energisektorn genom att stötta utvecklingen av AI. Ytterligare samarbetspartners i detta åtagande är forskningsinstitutet INRIA, Sigfox, Elaia, Energize Venture och France Digitale som tillsammans kommer vara delaktiga i programmets olika faser – från urvalet av startups till coaching under projektets gång.
– Vi är väldigt glada att tillsammans med Microsoft ta fram nya idéer som kommer hjälpa energisektorn att uppnå en lyckad förändring i synnerhet inom AI. Innovationsprojekt likt detta är viktiga för att hela energisektorn ska kunna förflytta sig närmare en hållbar framtid, säger Cyril Perducat, Executive Vice President IoT and Digital Transformation på Schneider Electric.

Ett nytt digitalt ekosystem
För Schneider Electric är detta initiativ en del av två större som nyligen lanserades av gruppen:
• Schneider Electric Ventures – lanserades sent förra året för att identifiera, driva och stötta innovationer som kan ha stor påverkan på hållbarhet och energieffektiviseringar
• Schneider Electric Exchange – ett nytt digitalt ekosystem som lanserades i april. Detta för samman experter och innovatörer från olika delar av industrin för att bidra till hållbarhet och lösa företags resurseffektivitets utmaningar
Under Schneider Electrics Innovation Summit som arrangeras i Barcelona den 2-3 oktober i år kommer de utvalda startupföretagen tillkännages.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title