Annons

Siemens Joe Bohman: ”Xcelerator-as-a-Service och SaaS river barriärer och nu kommer nya molntjänster för CAD, simulering, MES/MOM och tillverkning”

"En komplett uppsättning av digitala verktyg som SaaS-lösningar." Siemens Digital Industries Software ångar på med sin SaaS-lösningar byggda på PLM-portföljen Xcelerator. Alla Siemens molnbaserade lösningar har bokstaven X som suffix. Detta är i sin tur liktydigt med att de är Xcelerator-as-a-Service-lösningar, med molnet som teknisk plattform.
Som PLM&ERP News tidigare rapporterat från bolagets pågående användarevent Realize Live Americas i Las Vegas blir PLM-lösningen Teamcenter först ut som tjänstealternativ i molnet. Men det kommer mera. I sin keynote inför 2 000 entusiastiska deltagare berättade bolagets Teamcenter-ansvarige, EVPn för PLM Products, Joe Bohman, att expansionen av molntjänst-portföljen fortsätter med CAD-mjukvaran NX X, den nya och mycket intressanta appen för tillverkning och verkstadsgolv Zel X, MOM och MES-mjukvaran Opcenter X, CAE-plattformen Simcenter X och Teamcenter X Essentials (PDM).
Xcelerator-as-a-Service-portföljen betyder enligt Joe Bohman att man nu sammanför de kraftfulla funktionerna i bolagets rika mjukvaruportfölj genom specialbyggd teknologi och serviceupplevelser som är, ”skräddarsydda för industriernas och enskilda användares krav.”
- Molnmarknaden kommer att överstiga en biljon dollar 2026 och varje CIO (Chief Information Officer) jag pratar med är intensivt intresserad av vad vi gör med molnet. Svaret är Siemens Xcelerator-as-a-Service. Vi erbjuder med denna vår kompletta uppsättning av digitala verktyg som SaaS-lösningar (Software-as-a -Service) designade med hjälp av vår digitala tråd-metod, så att allt hänger ihop. Vi bygger SaaS-lösningar som är säkra, personliga och anpassningsbara till vår lågkod-mjukvara Mendix. Med detta bidrar vi till att riva ner barriärer. Istället skapar vi plattformar som sammanför expertgrupper, vilket ger människor möjligheten att diskutera och arbeta tillsammans,” konstaterade Joe Bohman under sitt anförande. Han tillade: - Kunderna säger till oss att de är 33 % snabbare ut på marknaden med detta tillvägagångssätt, når detta till 60 % lägre IT-kostnader och är 100 % uppdaterade. Allt med inbyggd skalbarhet – allt vi gör är skalbart.”
Framför allt tryckte Bohman på behovet av att riva barriärer i produktframtagningsarbetet. Detta görs effektivast med vassa digitala verktyg och klart är att molnet som teknisk distributions-plattform underlättar denna typ av ihop-kopplade processflöden.
- Xcelerator-as-a-Service kopplar samman alla uppgifter och processer på en plattform, vilket ger alla i hela värdekedjan möjlighet att arbeta tillsammans var som helst, samtidigt, med de verktyg och data de behöver på ett och samma ställe. Dessa flexibla, modulära lösningar körs sedan på branschens mest robusta interoperabla dataryggrad, och integrerar helt arbetsflöden från idé till tillverkning, summerade Bohman.

De nya tilläggen till Siemens Xcelerator-as-a-Service levererar lösningar för produktutveckling och livscykelhantering, molnbaserad högpresterande simulering och tillverkningshantering. Dessa inkluderar:

CAD: NX X blir alltså Siemens nya molnbaserade lösning för produktdesign. Lösningen är en hörnsten i Siemens Xcelerator-as-a-Service molnbaserade portfölj. Med Bohmans besked i Las Vegas kommer NX X att ge tillgång tillproduktutvecklings- och design-kapacitet som en tjänst, vilket han menar, ”gör det möjligt för kunder att frigöra resurser, så att de kan skala och fokusera på innovation.” Genom centraliserad molnlicenshantering, konfiguration och tillhandahållande av kapacitet kan NX X förenkla IT-kraven. Organisationer kan installera NX X på datorskrivbordet eller streama via AWS molntjänster där det behövs, vilket ger en god flexibiliteten för distribuerade team.  

MOM/MES: Opcenter X är en ny, mer tillgänglig SaaS-lösning för tillverkningsstyrning, Manufacturing Operations Management (MOM) som nu ingår i Siemens Xcelerator-portföljen. Den levererar också Siemens Manufacturing Execution System (MES)-lösning, inkluderande sånt som schemaläggning, kvalitet och analysfunktioner i en modulär, lättimplementerad och i sig samarbetande molnmiljö.  

Digital Manufacturing: Zel X. Apropå MOM, MES och verkstadsgolvs-relaterade lösningar är nya appen ZEL X en spännande bekantskap. ZEL X beskrivs av Siemens som ”en nästa generations webbläsarbaserad ingenjörsapp för att effektivisera tillverkning och verksamhet på verkstadsgolvet. Zel X konsoliderar programvara för tillverkning, drift, samarbete, design och simulering (bilden ovan ger ett exempel på detta) till en omfattande men ändå lätt webbläsarbaserad lösning som levererar värde direkt.”
Bolagets seniora VP för mainstream engineering, John Miller, säger i en kommentar att:
– Tillverkningsindustrin kräver öppna, flexibla verktygsuppsättningar som inte bara är laserfokuserade på deras behov utan är omedelbara och tillgängliga överallt där de behöver dem. Zel X kombinerar Siemens expertis och tekniskt tunga position inom tillverkning, drift, design, simulering och samarbets-domäner för att leverera nästa generations kapacitet genom webbläsaren som våra kunder efterfrågar. Zel X stödjer deras snabbt föränderliga företag med direkta verktygsuppsättningar som erbjuder dem hela processtäckningen de behöver för att förnya sig och få konkurrensfördelar.
Detta är kort sagt en lättarbetad webbläsar-baserad lösning som levererar värde direkt.

Simulering & Analys: Simcenter X är också det en nyhet som SaaS-lösning. Här får man tillgång till funktionerna i bolagets CAE-plattform, Simcenter, som är en av marknadens starkaste sammanhållna portföljer av simulerings- och testlösningar, i molnet. Först ut av Simcentermjukvarorna blir STAR-CCM+, också denna en del av Siemens Xcelerator-koncept. Bohman säger att Simcenter X, ”gör det möjligt för ingenjörer i företag av alla storlekar att få tillgång till en molnbaserad virtuell teknisk skrivbordsmiljö för modellering och efterbearbetning i kombination med en mycket skalbar högpresterande datormiljö (HPC).

cPDm/PLM Teamcenter X Essentials: Med denna cPDm-mjukvara (collaborative Product Definition management) i Siemens SaaS-format hävdar Joe Bohman att Teamcenter X Essentials blir det mest prisvärda sättet att få tillgång till Teamcenter X, för PLM-hantering. ”Lösningen gör det möjligt för företag, från nystartade företag till globala företag, att snabbt påbörja digital transformation och anta PLM och, när de är redo, snabbt växa innovationsförmåga,” säger Siemens Teamcenter-ansvarige.

 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title