Annons

SIMULERING: Cadence köp av NUMECA – ett lyft för bolagets CFD- och systemanalyslösningar

Tveklöst är det annonserade förvärvet av signifikant betydelse i en tid när beprövad CFD-teknik tenderar att bli viktigare än någonsin tidigare i det alltmer digitaliserade produktdesignarbetet. Förvärvet av NUMECA och dess teknologi kompletterar Cadences finita elementanalys och andra systeminnovationstekniker.

BEST-IN-CLASS-LÖSNINGAR INOM INTEGRERADE KRETSAR”
Dr Anirudh Devgan konstaterar vidare att NUMECAs teknik adresserar CFD-marknadssegmentet, som präglas av hög tillväxt. Vi talar i detta om siffror som uppskattas till 1,6 miljarder dollar TAM. Förvärvet bygger på drivkraften i den senaste utvecklingen av Cadence-systeminnovationer med Clarity 3D Solver för elektromagnetisk (EM) simulering, Clarity 3D Transient Solver för finite difference time domain (FDTD) systemnivå EM-simulering och Celsius Thermal Solver för introduktioner av elektrisk termisk samsimulering. NUMECAs teknik kommer också, som en allmän iakttagelse att bidra till Cadence ”best-in- class-analyslösningar” för integrerade kretsar (ICs), elektroniska delsystem och fullständiga systemdesigner.
Allmänt kan vidare noteras att bolagets, NUMECA, kärnkompetens inom CFD omfattar många branscher och applikationer inklusive flyg, bil, industri och marin, med sin beprövade teknik som antagits av industriledare som NASA, Ariane Group, Honda och Ford.

Exempel på simulering i NUMECA-miljö: Multifassimulering av mixning i en tank.

DELAR SYNEN PÅ INNOVATIONSKULTUR
I en kommentar säger Tom Beckley, senior VP och chef för ”Custom IC & PCB Group” inom Cadence att nästa generations produkter och system kräver omfattande tekniska lösningar för flerfysik som omfattar IP, halvledare, IC-förpackningar, moduler, kort, komplexa mekaniska strukturer och mer.
– Genom att addera NUMECAs teknik till Cadence-portföljen breddar vi våra systemanalysfunktioner och integrerade designlösningar för att ta itu med kritiska kundutmaningar inom områden som interna och externa flöden, akustik, värmeöverföring, vätskestrukturinteraktion och optimering.
NUMECAs CEO, dr Charles Hirsch, tillägger att bolagen delar synen på hur man skapar en innovationskultur.
– Sedan vårt start har vårt uttalade uppdrag varit att leverera dedikerade CFD-lösningar för att förutsäga produkt- och systemprestanda med fokus på högsta tillförlitlighet och säkerhet för våra branschledande kunders mest utmanande design. Att integrera detta i Cadence passar oss som hand i handske, eftersom vi delar en gemensam innovationskultur inom beräkningsprogramvara. Tillsammans kommer vi att fortsätta täcka de industriella utmaningarna på vår nuvarande marknad samtidigt som vi tillhandahåller kreativa systemlösningar för att tillgodose behoven hos nästa generations produkter.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title