Annons

CAE: Ingen överraskning att Hexagonchefen vässar bolaget med köpet av CADLM

Han hävdar vidare att med artificiell intelligens (AI) och maskininlärningskompetensen som kommer med CADLM får Hexagon tillgång till de verktyg som behövs för att revolutionera effekten av simulering i produktutvecklingsprocesser och livscykler.

FÖRDJUPADE SAMARBETET MED CADLM REDAN 2019
Till bakgrunden för det annonserade köpet av CADLM hör att Hexagons tidigare köpta CAE-bolag på PLM-området, MSC Software, för ett par år sedan alltså utvidgade sitt samarbete med CADLM till ett strategiskt marknadsutvecklingspartnerskap kring fransmännens mjukvarusvit ODYSSEE. Siktet var då inställt på dess innovativa nya toppmoderna Machine Learning-baserade mjukvarupaket för parametrisk design och optimering i realtid.
Det Paris-baserade CADLM har också varit en pionjär inom implementering av AI-teknik relaterat till CAE. Och 2019 valde MSC Software, som nämndes ovan, att lägga in CADLM-lösningar till sin globala produktportfölj.

REALTIDSMODELLER FÖR DESIGNOPTIMERING
Vad är det då man köper? Flera saker, men allmänt berör de stora värdena man tillför Hexagon förmågan att sammanställa information från CAE-simuleringar associerade med matematiska modeller och datautvinning möjliggör mycket snabb analys av komplexa och icke-linjära simuleringssvar när det gäller krascher, dynamisk och strukturell analys och CFD (”flödesanalys”), men också lösningar kring ekonomi, biomekanik och försvarsrelaterade problem. CADLM utvecklar i detta förutsägbara realtidsmodeller för designoptimering för CAE-simuleringar baserat på maskininlärningstekniker via ODYSSEE-programvaran.

– CADLMs AI-kunskap och teknik stärker ytterligare vår portfölj för smarta tillverkningslösningar, säger Ola Rollén.

SIMULERING GRUNDADE PÅ VERKLIGA SENSORDATA
Bolaget Rollén nu köper grundades 1989 och har mångårig erfarenhet av att utveckla beräkningsdesign och optimeringsmetoder för industriella produkter och processer. Man har också sedan 2014 utvecklat lösningar för AI och maskininlärning. Bolagets mjukvaruplattform ODYSSEE tillämpar AI och maskininlärning på verkliga sensordata och fysikbaserade simuleringsdata för att producera korrekta, förutsägbara modeller av en produkt med effektiva datorkraftnivåer.
Kombinationen möjliggör snabbare, effektivare simuleringar av dynamiska, multifysiska fenomen – som bilkrascher – som fullt ut karakteriserar och förstår verkliga produktbeteenden. Denna insikt gör det möjligt för ingenjörer att utforska designutrymmet mer omfattande och interaktivt och förbättra nästa generations produkter utan oöverkomlig datorkostnad eller tid. Det är kort sagt alltid billigare att korrigera i digitala modeller och i tidigare utvecklingsfaser än att göra det när man kommit till de fysiska skedena.
Dessutom möjliggör den genomgripande användningen av den digitala tvillingen bortom den tidiga designfasen tillverkare att utnyttja bildigenkänning, förutsägbar simulering och felförutsägelse för att hantera utmaningar som stillestånd, genomströmning, kvalitet och flexibilitet under hela tillverkningsprocessen.
– CADLMs AI-kunskap och teknik stärker ytterligare vår portfölj för smarta tillverkningslösningar, vilket sätter data i drift efter den tidiga designfasen för att förbättra produktdesigninnovation, tillverkningsproduktivitet, produktkvalitet och miljömässig hållbarhet genom minskning av materialavfall, summerar Ola Rollén.

Han tillägger att CADLM kommer att placeras som en del av Hexagons division Manufacturing Intelligence.
Förvärvet har ingen betydande inverkan på Hexagons resultat.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title