Annons

Smart IT- och utrustnings-finansiering gör försäljning från leverantörer och OEMer upp till 25 procent mer lönsam

Trots att de varit försiktiga med att investera under pandemin, har läget varit sånt att tillverkningsföretagen fortfarande måste investera i maskiner, utrustning och teknik. Och konklusionen i SFS’ undersökning bland 50 av deras internationella leverantörspartners visar att de som väljer vad man betecknar som, ”smart finansiering”, ligger steget före konkurrenterna. Deras svar understryker betydelsen av sådana program i alla branscher och för avtal av alla storlekar. Dessa program – som endast är tillgängliga från specialiserade finansiärer – möjliggör prisvärda och hållbara kundinvesteringar.

Insikt i vilka som är de viktigaste faktorerna
Rapporten, med titeln, ”En lyckad affär: Hur smarta finansieringsprogram stärker försäljning och vinst,” avslöjar hur mycket integrerad finansiering kan påverka en leverantörs finansiella resultat.
Som en del av undersökningen intervjuade SFS 50 av sina internationella leverantörs-partners. Svaren visar att erbjudandet av finansiering som en integrerad del av säljprocessen och kunderbjudandet ger ett betydande positivt bidrag till OEMers och leverantörers intäkter och lönsamhet. Sådana finansieringsprogram kommer från specialistfinansiärer. Dessa finansbolag har en djupgående förståelse för maskiner och teknik, ett internationellt renommé och en rad finansiella förmågor som kan förse varje enskild kund med den optimala finansieringslösningen.
Rapporten om försäljningsfinansiering för leverantörer ger också insikt i de viktigaste faktorerna när man arbetar med en finansieringspartner samt en ”checklista för den optimala partnern”.

Vad gör SFS?
Siemens Financial Services (SFS) är alltså Siemens finansbolag och man erbjuder finansiella lösningar för företag.
”En unik kombination av finansiell expertis, riskhantering och branschkunskap gör det möjligt för SFS att utveckla skräddarsydda innovativa finansiella lösningar,” skriver bolaget i en pressrelease och hävdar att, ”med dessa främjar SFS tillväxt, värdeskapande, ökad konkurrenskraft och hjälper kunder att få tillgång till ny teknik. SFS möjliggör investeringar genom finansiering av utrustning, leasing, företagslån, investering i företag, samt projekt och strukturerad finansiering.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title