Annons

iStones största affär hittills: Felleskjøpet satsar på Dynamics

Norska bondeägda kooperativet Felleskjøpet är ingen liten aktör på den norska marknaden. Man har en omsättning på 15 miljarder norska kronor och 3150 anställda och är den viktigaste leverantören av driftutrustning och teknik till norskt lantbruk. Med denna storspelare har svenska iStone för några veckor sedan signerat ett stort avtal, som bygger på Microsoft Dynamics och molnet.

ERP-konsulten iStone är i pressspalternas fokus. Inte bara för att man nyligen fått ett halvmiljardesbud på ett uppköp av bolaget (danska Columbus) utan också för att man gör riktigt stora affärer. När man nu annonserar att norska Felleskjøpet Agri har beställt design och implementering av en ny affärsystemslösning som ska ersätta den hittills använda egenutvecklade lösningen, så är det en av de största dealarna i iStones historia.
Det blir Microsoft Dynamics som blir systempelare. Projektet, som löper över flera år, blir ett av de mest intressanta iStone har genomfört hittills, inte minst för att lösningen till stor del kommer att vara molnbaserad. Arbetet som ska utföras är så omfattande att man tar hjälp av Advania.

”Ökande intresse för Dynamics” – Avtalet med Felleskjøpet är det största och kanske viktigaste vi har signerat i vår tioåriga historia. Vi har alla nyckelkompetenser som krävs, men är samtidigt ödmjuka inför storleken på det arbete vi nu ska leverera, säger Markus Jakobson, koncernchef på iStone.

– Det är ett såpass stort projekt att vi har fått med oss Advania på leveranssidan. Rent professionellt är detta ett väldigt intressant projekt, samtidigt som det bekräftar Microsoft Dynamics position i Enterprise-segmentet, säger Tor Arnstorp, vd på iStone Norge.

– Felleskjøpet Agri uppskattar värdet av en helhetslösning för verksamheten. Vi ser ett ökande intresse för Microsoft Dynamics, inte minst tack vare de möjligheter som erbjuds genom molntjänster i tillägg till lokala lösningar, säger Helge Solbakken, vd för iStone Dynamics i Norge.

Från egenutvecklat till plattform. Felleskjøpet har som sagt fram till nu använt en egenutvecklad affärssystemslösning.
– Den är baserad på Cobol – ett stabil och robust system – men det börjar bli en utmaning att hitta kompetenser på lösningen och vi behöver även se över integrationsmöjligheterna, säger IT-direktör Christen Rehn på Felleskjøpet Agri.

Önskemålen och behoven av att modernisera affärssystemlösningen har kommit gradvis. Den existerande lösningen fungerar fortsatt stabilt och därför har Felleskjøpet kunnat göra en grundlig utvärdering innan man valde en ny plattform.

iStone ser en utveckling där marknaden i hög grad efterfrågar verkligt integrationsvänliga plattformar. Några kunder väljer att modernisera sina exisisterande lösningar medan andra, som sitter i äldre eller egenutvecklade system, ser sig om efter helt nya plattformar som kan anpassas från grunden.

– Vi kan leverera alla typer av projekt, oavsett om det gäller att lägga integrationslager ovanpå existerande lösningar eller implementation av helt nya. I fallet med Felleskjøpet bygger vi lösningen från grunden, säger Solbakken.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title