Annons

STRATEGISKT SAMARBETE: Prevas i Norge fokuserar på EAM och lämnar över Wonderware-bitarna till Nebb

Samarbetet innebär att Prevas lämnar över ansvaret för Wonderware-kunderna i Norge till Nebb och att detta bolag samtidigt övertar en av Norges mest erfarna Wonderware-resurser från Prevas. Företagen kommer framöver även att arbeta gemensamt med strategiska möjligheter.
– Vi ser också en stor potential i övriga lösningar och kompetenser som finns hos Nebb. Vi tror det kommer att ge nya gemensamma möjligheter i form av integreringar och nya lösningar för kunderna. Vi kommer att samarbeta tätt med Nebb för att utforska möjligheterna och vi ser fram emot att visa marknaden vad vi kan skapa tillsammans, säger Einar Alexander Andersen.

DUKTIGA PÅ STYRSYSTEM OCH DIGITALA LÖSNINGAR
Om Nebb kan konstateras att det är en erkänd norsk leverantör av styrsystem och digitala lösningar och levererar automatisering, elteknik, mekatronik, undervattenprodukter (frekvensomformare och styrmoduler), IIoT och programvaruutveckling. Företaget erbjuder studier och ingenjörstjänster, bland annat kompletta automationslösningar med en spännande produktportfölj, och arbetar från sensor till slutanvändare. Nebb samarbetar bland annat med AVEVA och NI (National Instruments).
– Vi på Nebb är glada över att kunna stärka vårt Wonderware-team ytterligare, säger Alexander Risøy, VD för Nebb Engineering. Vi har i dag en av de största Wonderware-miljöerna i Norge med drygt tio ingenjörer som jobbar med System Platform och förvaltar flera av de största Wonderware-installationerna i landet.
– Andra områden är el och drift, programvaruutveckling (.Net, Azure/AWS och mobilt) samt Industrial Internet of Things (IIOT). Vi ser spännande synergier med Prevas i Norge på de här områdena, fortsätter Alexander.

PREVAS OCH MIKON STARKA INOM OLJA OCH GAS
Avslutningsvis ska vi också säga några ord om Prevas Mikon-mjukvara. Det är en programvarulösning som utvecklats av Prevas och som används av flera kunder inom olje- och gasindustrin men också inom landbaserad industri. Det är ett flexibelt industriellt informationssystem som används för Laboratory Information Management System (LIMS), spårning, utsläppskontroll, Overall Equipment Effectiveness (OEE) och allmän produktionsuppföljning och som snabbt genererar värde för kunderna.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title