Annons

Svenska fotbollslandslaget ska vässa analyserna i molnet med SAP-lösning och Capgemini

Bakom satsningen står SAP som tagit fram systemet och Capgeminisom är integrationspartner. Tillsammans har de tidigare levererat SAP Sports One till ishockeylaget Malmö Redhawks. Totalt används lösningen av 77 klubbar och organisationer runt om i världen.

Fredrik Hedlund, Capgemini.

LÖSNINGEN LANSERADES 2015
– SAP Sports One lanserades 2015 och används varje dag inom fotboll, ishockey, basket, handboll, skidor och rugby. All information om spelare, matcher och träningar finns tillgänglig i realtid och det möjliggör bättre analyser och att spelarnas hälsa sätts i främsta rummet. Alla våra produkter och tjänster har inbyggda funktioner för datasäkerhet och integritet – och självklart gäller det också SAP Sports One, säger Viking Bengtsberg, områdesansvarig på SAP.
– Vi är mycket glada över att Svenska Fotbollförbundet har valt Capgemini för att implementera en helt ny digital plattform för spelarutbildning. Capgemini säkerställer med sin breda kompetens inom molntjänster, digitalisering och dataanalys att den nya plattformen ger Svenska Fotbollförbundet rätt beslutsunderlag för att förbättra spelarutbildningen i sina landslag, säger Fredrik Hedlund, Practice Director, Package Based Solutions, Scandinavia på Capgemini, SAPs implementeringspartner för Sports One i Norden.

– Vi sökte först och främst ett nytt system med förbättrat stöd för spelarutbildning. För att möta våra uppsatta mål behöver vi på SvFF samla alla landslag under ett och samma paraply och därmed arbeta med spelarutbildning på samma sätt i alla åldrar, säger Marika Domanski Lyfors, Chef Landslag Dam på Svenska Fotbollförbundet.

ALL DATA I MOLNET GER
BESLUTSUNDERLAG TILL LAGLEDARNA
SAP Sports One är helt molnbaserat och består av olika moduler för till exempel laguttagning, träningar, scouting och spelarhälsa. All data från matcher och träningar laddas upp till systemet av användarna, via SvFF:s egna system eller andra integrationer. Den samlade information blir sedan till beslutsunderlag för respektive lagledning och fortsatt spelarutbildning.
Med hjälp av mobilappar kan alla i organisationen hantera meddelanden och även besvara enkäter och hälsofrågor. Om någon spelare blir sjuk, skadad eller behöver behandling under en samling registreras detta i Sports One. Återrapporteringen mellan SvFF och föreningarna förenklas då all data om en spelare finns i Sports One. Allt är behörighetsstyrt och det är bara rätt personer i organisationen som får tillgång till informationen.
Scoutingverktyget kan användas för att hålla koll på hur det går för spelare i olika ligor samt motståndare. Men det går också att registrera utvärderingar av t ex hotell och anläggningar, så kallade site visits, samt lösa andra praktiska frågor inför landslagssamlingar och tävlingar.

MER FAKTA OM SAP SPORTS ONE
Med hjälp av SAP Sports One kan klubbar och idrottsförbund ta ett helt nytt grepp om sin verksamhet. Programvaran är speciellt anpassad för fotboll, ishockey, basket, handboll, skidor och rugby – och den hjälper organisationer att digitalisera sin administration, träning, laghantering, scouting och spelarnas hälsa. SAP Sports One är helt molnbaserat och samlar all information om enskilda lag och spelare på ett och samma ställe som bara behöriga har tillgång till. Tränare och spelare kan använda appar för att fylla i information och hela tiden få anpassad realtidsbild av hur det går.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title