Annons

Symetri satsar på innovativ VR-teknik för byggindustrin

Virtual Reality-teknologin kommer nu på bred front inom en rad branscher, arkitektur-, bygg- och anläggningsområdena är inga undantag. Idag meddelar PLM- och BIM-konsulten Symetri att man har blivit nordisk återförsäljare för den prisbelönta VR-plattformen Twinmotion.
Twinmotion är utvecklad av Abvent och är, hävdar man, ”den mest innovativa VR-lösningen på marknaden för CAD-experter inom arkitektur och design.”
- Abvent ligger först i spåret när det gäller att göra innovativa bild- och designlösningar för arkitekter och designers och vi ser fram emot att få den bästa VR programvara för byggbranschen, säger Henrik Munk Madsen, affärsområdeschef AEC på Symetri.

En av de tunga poängerna med att jobba med VR, AR (Augmented Reality) och MR (Mixed Reality) är att de är realtidsbaserade, vilket förstås också gäller för Twinmotion. Tekniken är raffinerad och tillåter designers, ingenjörer, arkitekter och potentiella kunder att interagera med sina 3D-modeller. Lösningen skapar högkvalitativa bilder, panoramabilder och standard- eller 360º-videor för fullständig immersiv 3D- och VR-prospektering.
– Twinmotion 2019 är också i högsta grad konstruerad för arkitektur, konstruktion, stadsplanering och landskapsarkitekter, tillägger Henrik Munk Madsen.

Klarar komplexitet och är lätt att använda.
Men det finns andra perspektiv än realtidsaspekten och reaktionstider inom ramen för millisekunder när det gäller användbarheten av ett VR-system. Det ska vara lättanvänt, lätt att lära sig och detta oberoende av produktens eller projektets storlek och komplexitet. Allt detta menar Symetri att Twinmotion lever upp till.
– Så är det, säger Madsen. Ett enkelt gränssnitt gör Twinmotion extremt lätt att lära sig och använda. Systemet är också oberoende av storlek och komplexitet, material, användarens IT-kunskap eller deras föredragna BIM-modellerare. Dessutom – direktsynkronisering med Autodesk REVIT gör det möjligt för användare att flytta från BIM-modellen till en VR-upplevelse med bara tre klick.
– Att arbeta med Twinmotion kommer för alltid att förändra hur du interagerar med dina BIM-modeller. Denna real-time 3D-immersionsprogramvara kan skapa högkvalitativa bilder, panoramaer och standard- eller 360º-videor för fullständig fördjupande 3D VR-prospektering, tillägger Symetris AEC-bas.

Kompatibel med alla BIM-program.
Sammanfattningsvis: Twinmotion tillåter dig att…
• Interagera med dina BIM-modeller på ett mycket mer kreativt sätt
• Fira rymden och få ditt projekt till liv i sin miljö
• Maskera eller visa objekt och filer för att visualisera projektets konstruktionsfaser
• Arbeta snabbare på stora projekt

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title