Annons

”Världsklass”: ProfilGruppen INVESTERAR 310 miljoner

Det går bra för svenska aluminiumbolaget ProfilGruppen. Företagets styrelse har idag fattat beslut om investering i en ny presslinje för aluminiumprofiler i Åseda. Satsningen omfattar en helt ny produktionsanläggning med modern teknik som skapar en produktionsprocess i världklass och möjliggör fortsatt tillväxt i marknaden.
- Vi har en kraftfull utveckling bakom oss och vi vill fortsätta att utvecklas och göra framsteg, varje dag. Det känns oerhört spännande kapacitet, säger koncernchefen, Per Thorsell.

Fabriken kommer att uppföras på ett nytt industriområde i direkt närhet till Profilgruppens befintliga anläggningar i Åseda.

Kraftig tillväxt. Bakgrunden till investeringen är ProfilGruppens kraftiga tillväxt under de senaste åren genom ökat förtroende och nya affärer hos både nya och befintliga kunder.

Under 2017 levererade ProfilGruppen ca 29 700 ton aluminumprofiler från de befintliga tre presslinjerna och investeringen beräknas tillföra kapacitet om ytterligare cirka 12 500 årston.
Till den nya extruderingslinjen kommer även en ny fastighet uppföras. Totalt uppgår investeringen till cirka 310 miljoner kronor, inklusive interna projekterings- och uppstartskostnader.

Per Thorsell konstaterar att den bankfinansiering som behövs för investeringen är säkrad och räknar med att projektet startar omgående. Anläggningen beräknas tas i drift runt årskiftet 2019/2020.
– Det ger styrka och trygghet samtidigt som det skapar en ökad ambition i hela organisationen. Våra kunder får också en tydlig signal om att vi vill fortsätta att utvecklas tillsammans med dem.” 

400 medarbetare i bolaget. Om ProfilGruppen ska allmänt sägas att det är ett svenskt bolag som marknadsför, utvecklar och tillverkar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Huvudkontoret finns i småländska Åseda och det var här som verksamheten startades för 37 år sedan.
Koncernen har över 400 medarbetare och verkar främst på den nordeuropeiska marknaden.
Ifjol omsatte bolaget nära 1,4 miljarder kronor, vilket var en uppgång på 22 procent jämfört med året innan. Resultatet landade på drygt 100 miljoner kronor.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title