Annons

Wipro i viktig roll när SCANIA driver digitaliseringen av arbetsplatserna vidare

I partnerskap med Wipro kommer konsulten alltså att använda sitt nätverk av lokala och globala partners för att digitalisera Scanias tjänster och framtidssäkra deras arbetsplatser. 
– Vi måste vi dra nytta av verktyg som gör enskilda medarbetare och arbetsgrupper mer produktiva och som främjar kreativitet och samarbete – både inom företaget och i hela vårt nätverk. Allt detta med stort fokus på slutanvändarens behov och värdeorientering, summerar Daniel Lundin, IT direktör på Scania, saken. 

Klart är också att dagens kommersiella och tekniska klimat kräver att snabba och flexibla lösningar som kan vässa konkurrenskraften på snabbt skiftande global marknad; något som inte minst effekterna av Rysslands anfallskrig mot Ukraina visat.  
– Genom våra värdeskapande tjänster för den digitala arbetsplatsen ser vi till att Scania kan möta och överträffa framtida behov och krav. Det här partnerskapet baseras på en för båda företagen gemensam grund av hållbarhet och etik, och därför är det med stor glädje vi bidrar till att göra Scania till en ledande aktör för hållbar utveckling av transportlösningar, säger Vinay Firake, senior VP och chef för Wipros Norden-marknad. 

Teknisk information via Oracles moln
Som noterades i ingressen har Scania också nyligen valt att satsa på Oracles moln när det gäller bolagets bibliotek av teknisk information och med information om produkter för eftermarknaden.
Genom detta projekt kan nu cirka 10 000 dagliga användare i ca 100 länder på ett effektivare sätt ta del av den information som koncernen skickar ut, säger Richard de Geus, IT-ansvarig för inbyggda processer och verktyg på Scania.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title