KERAMISKA RULLNINGSLAGER: Schaeffler stärker sin industriella kapacitet med förvärvet av CERASPIN

Schaeffler Group, stor leverantör till fordons- och tillverkningsindustrin, köper utvecklaren av keramiska produkter, CERASPIN av CERATIZIT Group. CERASPIN har sedan 25 år utvecklat och producerat keramiska produkter av premiumkvalitet, varav det mesta av produktionen bearbetats till rullande element för olika lagerapplikationer.
Lagren som tillverkas på basis av denna teknologi används inom ett brett spektrum av strategiska tillväxtområden, som vindenergi, järnväg, flyg, medicinsk utrustning, elektroteknik och vakuumpumpar för halvledarindustrin. Rullningslager med keramiska komponenter kännetecknas av låg friktion, minskat slitage och särskilt hög noggrannhet och precision. De används också alltmer i applikationer utformade för att skydda mekaniska komponenter mot elektrisk strömpassage.
- Genom att förvärva CERASPIN stärker vi vår leveranskedja, särskilt i Europa, samtidigt som vi bygger upp en stark position inom högvärdiga komponenter för strategiskt viktiga tillväxtsektorer, summerar dr Michael Pausch, teknisk chef för Schaefflers industriella division, värdet av köpet.

Rullningslager med keramiska komponenter kännetecknas av låg friktion, minskat slitage och särskilt hög noggrannhet och precision. De används också alltmer i applikationer utformade för att skydda mekaniska komponenter mot elektrisk strömpassage.

CERASPIN har många års erfarenhet och expertis inom utveckling och produktion i alla led i värdekedjan, från råvara till färdig komponent. Dessa imponerande meriter gör det möjligt för företaget att leverera högkvalitativa och tekniskt sofistikerade produkter. Till dagens annonserade affär hör också att CERASPIN har varit leverantör till Schaeffler Group sedan 2004.

  • CERASPINs expertis inom keramiska komponenter för rullningslager är av avgörande betydelse för Schaeffler, säger Pausch, som inte avslöjar köpeskillingen.

Tung leverantör på automotive-sidan
Allmänt om Schaeffler Group kan noteras att man under lång tid tillhört pionjärerna med uppfinningar och utvecklingsarbete inom rörelseteknik och mobilitet, med produkter och tjänster inom inom sånt som CO₂-effektiv drivning, elmobilitet, Industri 4.0, digitalisering och förnybar energi. Med fler än 1 800 patentansökningar 2021 var Schaeffler enligt tyska patent- och registreringsverket DPMA det tredje mest innovativa företaget i Tyskland.

Inom automotive-området levererar bolaget precisionskomponenter och system för drivlinor och chassin, liksom rullningslager- och glidlagerlösningar för ett stort antal industriella applikationer.
Under 2021 redovisade gruppen en omsättning på 13,9 miljarder euro och man är faktiskt med sina cirka 83 000 medarbetare en av världens största familjeägda företag.

Print Friendly, PDF & Email

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − fem =