Annons

ERP: IFS-partnern Addovation tar ett kliv uppåt och blir bolagets nordiska systemintegratör

Affärssystemutvecklaren IFS har, som PLM&ERP News tidigare rapporterat, gått mycket bra i Norden, inte minst de senaste fem åren, enligt bolagets Norden-chef, Ann Kristin Sander. I en tidigare PLM&ERP News-intervju konstaterade hon att, ”under de senaste fem åren har vi hållit en tvåsiffrig tillväxttakt varje år.” Ett av de viktiga skälen till denna kontinuerligt uthålliga tillväxttakt är bolagets systematiska satsning på att bygga upp ett kompetent partnernätverk. En av de mer framgångrika aktörerna i detta partnernätverk är Addovation.
Idag meddelader bolaget att man avancerat vidare på kompetensskalan och av IFS blivit utsedd till tjänsten som regional systemintegratör.
- Detta framsteg kommer att medföra många fördelar för kunder i de nordiska länderna, säger Addovation-chefen, Joakim Hugosson i en kommentar. Partnerskapet tillför stora lokala möjligheter till kunderna, vilket förbättrar och kompletterar IFS’ tjänsteutbud. Det nya partnerskapet mellan IFS och Addovation handlar om att addera värde till varandras styrkor: IFS tillhandahåller en "state-of-the-art-affärslösning”, och Addovation lägger till sin omfattande erfarenhet av att hjälpa företag att dra nytta av digital teknik för att driva tillväxt och effektivitet.
Notabelt är att Addovation har redan en vass meritlista i när det gäller IFS Cloud-implementeringar och uppgraderingar; IFS molnplattform, som har en hög prioritet i den svenska affärssystemutvecklarens framtidsplaner. Här har Addovation nyligen framgångsrikt uppgraderat företag som Ulefos, Prevex och Servi till IFS Cloud.

Dagens besked om rollen som nordisk systemintegratör är förstås en god indikation på hur väl samarbetet mellan IFS och Addovation fungerat:
– Absolut, säger Joakim Hugosson. Vi är verkligen stolta över hur vi arbetar med IFS. Partnerskapet gör att vi kan arbeta med kunder i ett långsiktigt perspektiv. Genom att etablera starka relationer och förstå deras föränderliga behov kan vi tillhandahålla kontinuerligt stöd, insikter och mervärdestjänster under hela kundresan. Detta långsiktiga tillvägagångssätt ökar kundnöjdheten och behållningen.

IFS Cloud implementeras på Havfram, det norska havsbaserade vindkraftsföretaget.

Implementerar IFS Cloud på vindkraftsbolag
Ett bra exempel på samarbetet mellan bolagen är implementeringen av IFS Cloud på Havfram, det norska havsbaserade vindkraftsföretaget. Implementeringen av den nya lösningen kommer att sträcka sig över fyra platser, inklusive platser i Norge, Australien och Storbritannien.
Med stöd av IFS Clouds avancerade funktioner och Addovations expertis kommer cirka 200 användare att uppleva en betydande tillväxt och framgång när vi tar dessa funktioner till liv. Frode Haugli, styrelseordförande på Addovation, uttrycker det ganska enkelt:
– Det handlar om att göra saker bättre för nordiska företag. Vi kombinerar superteknologi med riktigt smarta människor för att hjälpa företag att lyckas i dagens digitala värld.

IFS nordenbas, Ann-Kristin Sander, säger i en kommentar till dagens besked:
– IFS arbetar mot en tydligare och mer fokuserad partnerstrategi i Norden, och vi fortsätter att utveckla vårt ekosystem av partners. Att lägga till Addovation till listan över framgångsrika systemintegratörer är ett naturligt steg i ekosystemets utveckling. Med sin starka närvaro och stora kapacitet kommer Addovation att bidra till våra kunders och IFSs pågående framgångsresor. Vi ser fram emot att bryta ny mark tillsammans inom ramen för detta nya partnerskap.
Den nya partnerstatusen öppnar nya möjligheter för Addovation. Deras tillgång till en bredare marknad i Norden och ett bredare utbud av projekt banar väg för spännande tillväxtutsikter.

Läs mer om IFS framtidsplaner i intervjun med Ann-Kristin Sander
Klicka på rubriken nedan för att bli länkad till sommarens djupintervju på PLM&ERP News med IFS Norden-chef:

”Nordenrörelsen i ledande roll när IFS kliver in i miljarddollar-klubben”

NÖJDA MED Addovations avancemang till rollen som regional systemintegratör i Norden. Fr v Frode Haugli (Styrelseordförande, Addovation), Joakim Hugosson (CEO Addovation), Ann-Kristin Sander (chef för IFS Nordics), Mikael Johansson (Business Area Manager IFS på Addovation) ochd Johan Made (CCO, Chief Commercial Officer på IFS).

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title