Annons

3D-printing & Finmekanik: Cernlabbet kartlägger spetsiga svenska leverantörer på Elmia

Världens största partikelfysiklaboratorium Cern kommer till Elmia Subcontractor.
Organisationen representeras av fyra inköpare med siktet inställt på svenska leverantörer med spetskompetens. Intressanta områden i sammanhanget är exempelvis finmekanik, bälgar, 3D-printing i metall och beläggningar. Flera bitar är intressanta med den gemensamma nämnaren att man söker leverantörer präglade av högsta möjliga kvalitetsstandard.

Cernlaboratoriet, som ligger utanför Genève, genomför just nu en omfattande renovering samtidigt som det projekteras för en ny stor forskningsavdelning.
– Cerns medverkan är en del av en större kartläggning av svenska leverantörer och de kommer även att göra ett 20-tal företagsbesök under besöket i Sverige, säger Max Sundvall, internationell affärsrådgivare på Enterprise Europe Network som arrangerar matchmakingen Subcontractor Connect.

Inriktade mot Industri 4.0. Inköparna från Cern är med både i scenprogrammet och Subcontractor Connect, till den sistnämnda är 30 inköpare anmälda varav tolv från internationella företag.
– Glädjande i år är att det är många nya inköpare som medverkar. Inköparna är huvudsakligen från två grupper: de som söker traditionella underleverantörer samt de som är mer inriktade mot Industri 4.0 och hur produkterna kan bli smartare och mer effektiva, säger Max Sundvall.

De internationella företagen, där fem är från Tyskland, är framför allt ute efter att hitta svenska leverantörer med hög teknisk kompetens.
Cern kommer under onsdagen delta på Elmia Subcontractors scen Direct där de berättar om vad det är för leverantörer de söker.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title