Annons

ABB E-mobility lanserar en ny vass laddningslösning för buss- och transportflottor

E-MOBILITY/PRODUKTUTVECKLING. ABB E-mobility satsar hårt på system för laddning av elbilar (EV, Elecxtrical Vehicles). I dagsläget har bolaget sålt mer än en miljon EV-laddare på mer än 85 marknader, inklusive över 50 000 DC snabbladdare. Men satsningen går vidare i fortsatt högt tempo och idag presenterar ABB E-mobilty sin nya laddningslösning HVC360, som man menar, ”ger ägare av fordonsflottor över hela världen möjlighet att driva förändring.”
Eftersom utfasningen av fossila bränslen inom vägtransporter står i centrum för många länders klimatpolitik har det under de senaste åren gjorts stora framsteg när det gäller att tillhandahålla lösningar för elektrisk mobilitet. Men även om det växande antalet offentliga laddstationer är goda nyheter för elbilsförare räcker inte dessa för att tillgodose behoven hos eldrivna fordonsflottor. Trots att bussar och lastbilar bara utgör 4 procent av fordonen står de för svindlande 40 procent av de globala transportutsläppen, vilket gör en snabb elektrifiering av dem till ett viktigt steg för att minska koldioxidutsläppen.
Det nya kraftskåp som ABB E-mobility nu lanserar, menar man, ”kommer att spara pengar och påskynda elektrifieringen av transport- och logistikflottor. Det handlar om en klassledande effekttäthet och flexibel, framtidssäker design som stöder upp till fyra laddstationer samtidigt, vilket hjälper buss- och lastbilsflottor att minska koldioxidutsläppen.

Chris Nordh, global chef för Fleet & Transit på ABB E-mobility, säger i en kommentar att:
– Dagens lansering av HVC360 representerar ytterligare ett åtagande från ABB E-mobility för att möta de komplexa och ibland operationellt rigida behoven hos buss- och lastbilsflottor. Lösningen bygger på decennier av utveckling och fälterfarenhet. Vi är mycket spända på att se hur HVC360 kan hjälpa våra kunder att minska sina driftskostnader och utsläpp när sektorn för tunga fordon kommer ikapp de framsteg som redan gjorts inom elektrifieringen av personbilar.

Den elektrifierade andelen av bussar växer snabbt
Knappt 66 000 elbussar såldes i världen 2022 vilket är cirka 4,5 procent av den totala bussförsäljningen. Den elektrifierade andelen av bussmarknaden ökar dock snabbt, med 20 procent i Europa och 27 procent i USA, medan Indien står för mer efterfrågan än USA och Europa tillsammans, och den kinesiska marknaden förvärvar 98 procent av alla elbussar globalt.
Med denna snabba ökning följer en större efterfrågan på allt mer flexibla och effektiva laddningslösningar för att elbussflottorna ska kunna fortsätta köra från de utrymmesbegränsade stadsdepåerna där de ofta är baserade. ABB E-mobilitys nya HVC360-kraftskåp är ett stort steg mot att leverera lösningar för depåladdning, som tar hänsyn till komplexiteten i att hantera större fordonsflottor, snarare än att tvinga dem att anpassa sig.
Genom att erbjuda hög flexibilitet för alla typer av site-layouter eller användningsområden kan varje HVC360-kraftskåp anslutas till upp till fyra laddstationer så långt som 100 meter från själva kraftskåpet. Den beprövade, kompakta designen kan installeras rygg mot rygg, sida mot sida eller längs en vägg samtidigt som enheten stöder alla laddningsgränssnitt samtidigt, från CCS till pantograf.

Omfattande tjänstepaket
Ett exempel på HVC360:s globala potential på kort sikt finns inom transportbranschen. Nästan 60 000 medeltunga och tunga eldrivna lastbilar såldes över hela världen 2022 och utgör 1,2 procent av lastbilsmarknaden som helhet. Men eftersom sektorn fortsätter att expandera med en CAGR (Compound Annual Growth Rate) så hög som 47,5 procent[3] förväntas den globala försäljningen överstiga 1,1 miljoner[4] per år i slutet av decenniet. En sådan snabb tillväxt kommer att vara nödvändig för att uppfylla de ambitiösa klimatmålen i många länder runt om i världen, men kan bara uppnås om den stöds av en flexibel och effektiv laddningsinfrastruktur, både under resans gång och i depåer.

ABB E-mobility erbjuder utöver hårdvaran ett omfattande paket av tjänster och service som gör erbjudandet komplett. De digitala verktyg och tjänster som finns tillgängliga för fjärrhantering och installation, i kombination med flera lager av tjänster och support, ger en överlägsen kundupplevelse. Dessutom möjliggör energihanteringslösningar optimal laddningsprestanda och energiförbrukning, vilket hjälper buss- och lastbilsflottor att fungera mer effektivt både nu och i framtiden.  

ABB E-mobilitys HVC360 kommer att finnas tillgänglig på marknaden i slutet av september 2023.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title