Annons

”Betydande produktivitetsvinster,” när Telia konsoliderar 25 olika lösningar i nya PLAZA-portalen

Telia berättar idag om att man tillsammans med ServiceNow tagit fram en lösning som säkerställer att den interna digitala infrastrukturen ligger i framkant. Tillsammans med ServiceNow har man, ”konsoliderat 25 lösningar i en portal och nått betydande produktivitetsvinster hos de mer än 20 000 medarbetarna.”
Bakgrunden är att Telias IT-miljö, precis som så många andra företags motsvarande landskap, under sin levnad blivit samlingsplats för en rad olika och divergerande system. Detta, hävdar man i en pressrelease, har resulterat i att ”support- och inköpsprocesser” kunnat bli komplexa och olika beroende på region. Faktum är att medarbetare som behövt support eller behövt beställa något, behövt navigera bland mer än 25 lösningar för att hitta rätt.
- Vår årliga användarundersökning visade att medarbetare spenderade mycket tid med att leta information eller fylla i formulär för enkla uppgifter som att beställa en enhet eller ta in en ny medarbetare, säger Mikaela Lindén, ansvarig för ”Service Catalog” och ”Customer Integrations” på Telia.
Så hur löste man problemet?

För att förbättra upplevelsen för användare, bestämde sig teamet för att konsolidera supportjänsterna för olika funktioner som IT, HR, facility management, ekonomi, inköp, säkerhet, och regelefterlevnad till en central portal som kallas PLAZA och är byggd på ServiceNow.
– ServiceNow har den bredd vi behöver för att ge användarna från olika funktioner stöd via en enskild portal, säger Christian Almroth, produktägare inom utveckling på Telia. 

PLAZA-portalen erbjuder en central översikt för olika tjänster och förmedlar också nyheter och uppdateringar kring underhåll eller supportärenden.

Manuella processer ersätts med automatiska
Portalen har stärkt Telias möjligheter att erbjuda tjänster och ge användarsupport. Därför har också användarnöjdheten höjts en hel del. På en 10-gradig skala ligger man nu 8.
PLAZA erbjuder en central översikt för olika tjänster och förmedlar också nyheter och uppdateringar kring underhåll eller supportärenden för användarna.
Genom att manuella processer har ersatts med automatiserade processer har produktiviteten höjts betydligt, samtidigt som konsolideringen av flera lösningar till en plattform bidragit till att minska kostnader. 
Numera kan Telia erbjuda medarbetare en modern användarupplevelse och teamet fortsätter att utveckla portalen för att inkludera mer funktionalitet och möta framtidens utmaningar. 
– Med ServiceNow kan vi ge användare en sömlös enhetlig upplevelse i alla regioner, säger Mikaela Lindén.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title