Annons

ERP/EAM: Därför satsar elektroniktillverkaren NOTE på IFS molnplattform för sin globala expansion

ERP/EAM: Ännu EN FJÄDER I HATTEN för IFS och partnern ADDOVATION. Det är fortsatt högt tempo i tillströmningen av kunder till affärssystemutvecklarens IFS moln-plattform. I dagarna meddelade bolaget att elektroniktillverkaren NOTE, en av de ledande kontraktstillverkarna i norra Europa, satsar på IFS Cloud. Man gör detta med målsättningen att, ”effektivisera och automatisera affärsprocesser, få bättre översikt över verksamhetens olika delar och fortsätta driva på tillväxten.”
– Vi expanderar och växer snabbt, samtidigt som vi genomgår en digitalisering, säger Johannes Lind-Widestam, VD på NOTE. Vi behövde en partner som förstår vår kärnverksamhet och som kan stötta oss när vi expanderar genom att anställa fler medarbetare och förvärva företag. Vi letade efter ett enhetligt system som kan hantera vår utveckling och vi tror att IFS, med deras IFS Cloud-lösning, lever upp till detta.
Affären är ytterligare en fjäder i hatten för IFS iu den idag tuffa kampen om kunderna på affärssystemsidan. Detta inte minst för att implementeringen av IFS Cloud på NOTE också innebär att bolaget ersätter flera äldre system med en enhetlig plattform för både ERP och EAM (Enterprise Asset Management, ”underhållshantering”). Molnlösningen är i detta tänkt att lägga grunden för en komplett IT-plattform för företagsinterna affärer, inköp, planering och underhåll. Plattformen möjliggör också att NOTE kan fullfölja deras förvärvsstrategi på ett konkurrenskraftigt sätt.
NOTE kommer införa en omfattande uppsättning av IFS Cloud-moduler med funktionaliteter som sträcker sig över flera områden, som tillverkning, ekonomi, projektledning, inköp, flödesekonomi, underhåll, kundhantering och HR-administration. Det ambitiösa projektet kommer ge 1200 användare på 11 anläggningar i fem länder tillgång till affärssystemet.
Intressant i sammanhanget är att detta blir ytterligare en installation som levereras i regi av IFS-partnern Addovation. Bolaget har utvecklats till att bli en av IFS starkaste systemintegratörer i Norden, med ett särskilt fokus på IFS Cloud. Omstöpningen av marknaden med digitaliserings-, moln- och SaaS-trendernas explosiva tillväxt är dessutom trender som i högsta grad talar för fortsatt god tillväxt för Addovation. Molnbaserade tjänster är huvudtrenden och i detta tenderar konsultarbetet att läggas ut på partners, t ex när det gäller implementationerna, systemanpassningarna och supporten. När det gäller NOTE-jobbet påbörjades installationen nu i början av november.
- Trots det utmanande makroekonomiska läget är de i en expansionsfas, tack vare att de är medvetna om vikten av en proaktiv strategi för att gynna sin tillväxt och vara konkurrenskraftiga på marknaden, konstaterar IFS Nordenbas, Ann-Kristin Sander i en kommentar till NOTE-satsningen.
Klicka på rubriken för att läsa mer på PLM&ERP News.

Ann-Kristin Sander säger vidare att NOTE är ett av de snabbast växande företagen i sektorn för kontraktstillverkning, som i sin tur är en växande marknad i Europa. Här menar hon att IFS har en stor fördel i sina specifika branschkompetenser.
– På IFS utgår vi alltid från ett branschperspektiv, säger IFS Norden-chef och tillägger: ”Vi har också mycket god erfarenhet av att hjälpa just kontraktstillverkare. Vi ser fram emot att stödja NOTE i deras verksamhet och bidra till deras fortsatta framgång.”

Ann-Kristin Sander tillsammans med partnern Addovations Joakim Hugosson.

Ledande inom EMS
NOTEs satsning på IFS ska alltså vässa bolagets produktion på elektronikområdet. Man
tillverkar ninom detta industrisegment kretskort (PCBA), delmontage och kompletta produkter (box build). Produkterna finns till exempel i komplexa system för elektronisk styrning, övervakning och säkerhet.
Affärsmodellen bygger på att genom långsiktiga kundrelationer och partnerskap erbjuda avancerad tillverkning, kundanpassade logistiklösningar och rådgivning till bästa möjliga totalkostnad.
På kundsidan har man framför allt större företag som verkar på världsmarknaden, men också bolag som har sin primära försäljning i norra Europa. 
NOTEs verksamhet finns i Sverige, Finland, Storbritannien, Estland, Bulgarien och Kina. Försäljningen de senaste 12 månaderna uppgick till över fyra miljarder och koncernen har cirka 1600 anställda.  

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title