Annons

ELEKTRONIKDESIGN/IC: Siemens i samarbete med SPIL kring verifiering av arbetsflöde i 3D för förpackningar på wafer-nivå

Elektronikområdet med sånt som Integrerade Krets- (IC) och PCB-design (kretskort) är en av de bitar inom produktutveckling som Siemens Digital Industries Software satsat hårt på. I detta finns en trend mot ökad global efterfrågan på ICer som levererar mer prestanda och lägre strömförbrukning inom allt mindre utrymmen. En följd av detta är att IC-designers har behov av alltmer sofistikerade förpackningstekniker, som 2.5D- och 3D-konfigurationer.
Dessa tekniker kombinerar en eller flera integrerade kretsar med olika funktionalitet med ökad I/O och kretstäthet, vilket i sin tur kräver förmågan att skapa och granska flera sammansättningar och scenarier för LVS, anslutning, geometri och komponentavstånd. LVS är en förkortning av Layout Versus Schematic och är verifieringsprogramvara inom elektronisk designautomation (EDA) som bestämmer om en viss integrerad kretslayout motsvarar det ursprungliga schemat eller kretsschemat för designen.
Detta är bakgrunden till det nyligen annonserade samarbetet mellan Siemens och SPIL (Siliconware Precision Industries Co., Ltd). Tanken är att hjälpa kunder att övervinna utmaningar i samband med att implementera dessa avancerade förpackningsteknologier. Till saken hör vidare att SPIL har valt Siemens Xpedition Substrate Integrator-programvara och Calibre 3DSTACK-mjukvara för paketplanering och 3D-paketmonteringsverifiering (LVS) för sin avancerade familj av paketteknologier.
- Samarbetet med SPIL för att definiera och leverera det arbetsflöde och de teknologier som behövs för deras avancerade förpackningsteknologier är av största vikt, säger AJ Incorvaia, senior VP för Electronic Board Systems på Siemens Digital Industries Software.

Siemens Digital Industries Software meddelar alltså att de har samarbetat med det ledande Outsourcade Assembly and Test (OSAT)-företaget SPIL för att utveckla och implementera en ny lösning för planering av paketmontering av integrerade kretsar (IC) och 3D-layout kontra schematisk ( LVS) monteringsverifiering av arbetsflödet för SPILs fan-out-familj av avancerade IC-förpackningsteknologier. SPIL planerar att distribuera denna differentierade kapacitet över sin 2.5D- och fan-out-paketfamiljeteknologier.

Beprövad lösning för avancerat arbetsflöde kring planering- och verifiering
– Vår utmaning var att utveckla och distribuera ett beprövat avancerad planerings- och verifieringsarbetsflöde för förpackningsmontering, som inkluderade omfattande 3D LVS, säger Dr Yu Po Wang, VP för CRD på SPIL. Siemens är en erkänd ledare inom detta område med ett robust och beprövat arbetsflöde som vi kommer att använda i produktionen för att validera vår fan-out-familj av teknologier.

SPILs fan-out-förpackningsfamilj erbjuder ytterligare utrymme för att dirigera ett högre antal I/O ovanpå halvledarområdet och utöka paketstorleken med en fan-out-process, vilket inte kan uppnås med konventionella avancerade förpackningsteknologier.
– När SPILs kunder fortsätter att utveckla design med högre komplexitet, står SPIL och Siemens redo att leverera de avancerade arbetsflöden som behövs för att få ut dessa allt mer sofistikerade designs på marknaden, avslutar AJ Incorvaia.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title