Annons

ERP och kompetensbrist: SAP- och Dynamics-konsulten Implema drar igång karriärväxlingsprogram

SAP och Microsoft Dynamic-konsulten Implema lanserar i dagarna ett intressant karriärväxlingsprogram, kallat Upskill. Om en dryg vecka är de första deltagarna på plats.
Upskill en del i en satsning på att få in fler seniora konsulter, där deltagarna erbjuds en intensiv utbildning till affärssystemskonsult i antingen SAP eller Dynamics365. Programmet i sig är ett utbildningsprogram riktat mot personer som är etablerade på arbetsmarknaden sedan några år, har relevant erfarenhet, men är motiverade att göra något annat. Till exempel kan man ha varit ”super-user” eller avancerad användare i ett affärssystem eller ha arbetat som applikationskonsult i något annat system än SAP eller Dynamics365.
– Det råder kompetensbrist inom IT-branschen och Upskill är en av flera satsningar för att säkra kompetens framåt helt enkelt. Det finns många personer med relevant erfarenhet, som vill göra något annat. Vi ger deltagarna en möjlighet till vidareutveckling och karriärväxling, samtidigt som de för med sig mycket ny kunskap och kompetens från olika områden till Implema. Vi har lång erfarenhet av att genomföra utbildningsprogram, så det här var ett naturligt steg, berättar Kei Buhre, CHRO på Implema.
Implema har ofta tagit proaktiva branschinitiativ på affärssystemområdet. Bolaget är känt för framför allt snabba och effektiva implementationer och transformation av affärssystem, som SAP och Microsoft Dynamics. Bolaget finns idag på tio svenska orter, omsätter 300 miljoner kronor och har 180 medarbetare.
Hur ser programmet ut?

Under två månader genomgår deltagarna en mycket intensiv utbildning och träning, med både teoretiska och praktiska moment. De kompletterar sin befintliga arbetslivserfarenhet och kompetens med den kunskap och de verktyg som behövs för att bli självgående affärssystemskonsulter. Förutom utbildning i själva systemen och i konsultmannaskap, läggs stor tyngdpunkt vid att lära ut Implema Way, Implemas unika metodik och mindset för snabba och framgångsrika implementationer. Deltagarna specialiserar sig mot antingen ekonomi- och finansprocesser eller logistikprocesser, beroende på tidigare erfarenheter.

Programstart är den 4 mars. Deltagarna kommer från olika platser i landet, men då samlas de på Implemas kontor i Stockholm för en uppstart.
– Vi är väldigt glada att få välkomna fler nya kollegor till Implema. Vi ser fram emot att de snart är på plats och det ska bli roligt att lära känna dem bättre! Vi önskar dem ett stort lycka till med utbildningen till affärssystemskonsulter, avslutar Kei Buhre.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title