Annons

Hett Rockwell i strategiskt samarbete med Wexoe Sverige

Man kan inte säga annat än att det är full fart under galoscherna inom Rockwell Automation. Bolaget har under de senaste åren utvecklat en kraftfull vitalitet under Blake Morets, CEO, ledarskap; allt under visionen ”The Connected Enterprise”. En huvudpoäng i detta är att man velat utvidga bolagets kapabiliteter från ett ensidigt tillverkningsfokus. Som saker utvecklas i dagens disruptiva produktframtagningsvärld kopplas det mesta ihop till massiva processer som skapar en röd, digital tråd ”end-to- end”. Alltifrån de första skisserna och kravsammanställningarna, genom produktutveckling och tillverkning, ända ut till marknaden och slutanvändarna; där man sedan sluter loopen genom att återföra data från fältet till PLM-systemen och nya innovationer.
Det i denna ”spiraliserade” cirkelrörelse som Rockwell, steg för steg, utvidgat sina domäner åt alla håll. Framför allt tänker man på det etablerade, djupgående partnerskapet på produktutvecklingssidan med PTC (CAD-verktyg som Creo, PLM-sviten Windchill och IoT-plattformen ThingWorx). Genom att gå in i samverkan med en automations- och tillverkningsspecialist som Rockwell, tillför man i detta precis den tillverkningsrelaterade kompetens som måhända inte varit PTCs starkaste distans.
MEN, det händer fler intressanta saker, apropå partnerskap: Idag meddelar Rockwells nordiska gren att man inleder ett samarbete med Wexoe, en distributör av nätverks- och automatiseringslösningar. Samarbetet innebär att Wexoe ska sälja och distribuera Rockwell Automations lösningar i Sverige.

Wexoe är svenskt dotterbolag till danska Wexøe A/S. Man inriktar sig på maskinbyggare, systemintegratörer och installatörer.
Tillsammans med Rockwell kommer de två bolagen att ta sikte på att förbättra kundsupporten och förstärka sälj- och support för små och medelstora bolag.

”Vidareutveckling av den svenska marknaden,” säger Langkjaer. Klart i detta sammanhang är vidare att Rockwell Automation har en historik av djupa samarbeten med lokala bolag, som skapat nya och utvecklat befintliga marknader. Det här gäller också i fallet med Wexoe. Sedan 2014 har Rockwell Automation och Wexoe haft ett strategiskt samarbete i Danmark. Det goda resultatet där gör att samarbetet nu utökats till Sverige där Wexoe etablerat ett dotterbolag i Lund. I och med samarbetet kommer support och leveranskapacitet till Rockwell Automations kunder förstärkas väsentligt. Dessutom blir det möjligt för Rockwell Automation att leverera paketerade och förkonfigurerade, skräddarsydda, lösningar för OEM-producenter. Samarbetet med existerande distributörer i Sverige kommer att fortsätta.
– Det utökade samarbetet med Wexoe via ett dedikerat sälj- och supportteam innebär att vi kommer ge väsentligt bättre kundsupport samtidigt som leveranstätheten ökar. Dessutom kan vi nu erbjuda våra kunder skräddarsydda lösningar. Vi ser fram emot att vidareutveckla den svenska marknaden tillsammans med Wexoe, säger Felix Langkjaer, Nordenchef, på Rockwell Automation.

Flexibla logistiska lösningar och stark kundsupport. Wexoe i Sverige är sedan i år ett svenskt dotterbolag till det privatägda danska Wexøe A/S. Det danska bolaget grundades 1958 och har sedan dess rått och engagerat sig i handel med lösningar inom el och automation.
Wexoe har i flera årtionden haft nära samarbete med ett antal ledande europeiska tillverkare av elektrisk och industriell utrustning, och bolaget är en välkänd och etablerad leverantör till industrin. Mer specifikt är man är specialiserat på elektriska installationer, automatisering, starkström och datainstallationer.
– Vi är sedan tidigare väldigt stolta samarbetspartners med Rockwell Automation i Danmark och det är glädjande att de nu valt att utöka förtroendet till Sverige. Jag är säker på att vi tillsammans kommer kunna erbjuda våra svenska kunder flexibla logistiska lösningar och en stark kundsupport, säger Tony Anell, divisionschef på Wexoe i Sverige.

Missa inte att läsa PLM&ERP News’ analys – klicka på rubriken:
ROCKWELL Automation-affären: Bra för PTC, men Siemens och DS blir tuffa ”nötter att knäcka”
Är PTC på väg in i en ny guldålder? PLM&ERP News’ chefredaktör, Verdi Ogewell, ställer idag frågan i en analys av detta den ”parametriska 3D-CADens fadershus” efter beskedet att automationsföretaget Rockwell köper in sig i PTC med en miljard dollar. Artikeln publiceras på vår amerikanska systersajt, ENGINEERING.com, under rubriken: “The Rockwell Automation Deal: Great for PTC, But Siemens and Dassault Remain Hard Nuts to Crack.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title